*Nettavisen* Sport.

Wenger med stikk mot Barca

- DE HAR BRUTT REGLENE: Arsene Wenger er krystallklar på at Bacelona bør straffes for brudd på overgangsreglene. Foto: Christof Stache (Afp)

- Reglene er veldig klare.

FIFAs avgjørelse om å nekte Barcelona å hente spillere i de to neste overgangsvinduene, har resultert i mange forskjellige reaksjoner.

Klubbens president Josep Maria Bartomeu har vært tidlig ute med å melde om at katalanerne kommer til å anke avgjørelsen.

- La Masia-systemet er noe som ikke kan røres. Det vil ikke forandres, og vi vil kjempe mot dette urettferdige angrepet mot denne modellen, som har vært en stor suksess de siste tre tiårene, sier Bartomeu ifølge CNN.

Stjernespekket
Det verdenskjente La Masia-akademiet har fostret blant andre Andres Iniesta, Xavi og ikke minst Lionel Messi.

Bartomeu går konspiratorisk til verks når han skal beskrive hvilke skandale dette er for Barca.

- Den siste tiden har noen forsøkt å ødelegge Barcelona. Vi undersøker nå hvor den anonyme klagen kom fra. Vi har ikke gjort noe galt, vi har bare speidet etter talentfulle spillere.

Hentet ung Fabregas
Arsenal-manager Arsene Wenger har vært i tottene på Barca-ledelsen en rekke ganger.

Katalanerne var rasende da Wenger hentet spillere som Cesc Fabregas og Fran Merida fra Barcas ungdomsakademi.

Barca fikk også oppleve Wengers vrede, da katalanernes åpenlyse kampanje for å hente Fabregas tilbake til Spania, endte med at midtbanespilleren forlot Nord London-klubben i 2011.

Selvsagt til fordel for barndomsklubben.

Wenger er dermed ikke sen om å sende et stikk i retning Barcelona.

- Reglene er klare
Den franske manageren er klokkeklar på at Barcelona må straffes for overtrampene, som har ført til overgangsstraffen.

- De har helt klart unnlat å følge regelverket. Reglene er også veldig klare. Du kan ikke hente spillere før de har fylt 16 år, med mindre foreldrene flytter av profesjonelle årsaker, sier Wenger ifølge The Guardian.

Wenger avfeier også kritikken han mottok da han hentet Fabregas til England.

- På den tiden var Barcelona veldig kritiske til oss. Men hvis du ser på spillerne de har fostret opp i sitt eget akademi, har du flere lignende eksempler.

- Andres Iniesta kom til klubben i veldig ung alder, fra den nordlige delen av Spania, så de speider etter spillere i alle landets hjørner, sier Wenger.
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.