RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
BOBLENDE GLEDE: Michail Antonio og Pedro Obiang jubler over årets første trepoenger.
BOBLENDE GLEDE: Michail Antonio og Pedro Obiang jubler over årets første trepoenger. Foto: Stringer (Reuters)

West Ham tok sesongens første trepoenger

Sist oppdatert:
West Ham tok tre viktige poeng mot Huddersfield.

WEST HAM - HUDDERSFIELD 2-0:

En hardt presset West Ham-manager Slaven Bilic, som fylte 49 år mandag, kunne slippe jubelen løs da hans elever sikret sesongens første trepoenger mot Huddersfield.

The Hammers hadde kun spilt bortekamper før møtet med David Wagners menn, og sto poengløse etter besøk hos Manchester United, Southampton og Newcastle.

Pedro Obiang og Andre Ayew scoret målene som gjør at West Ham klatrer forbi Crystal Palace og Bournemouth på tabellen.

Carroll: - Alle står bak Bilic

Andy Carroll, som spilte sin første kamp for sesongen, var en glad mann dag han snakket med Sky Sports etter kampslutt.

- Dette var veldig viktig. Vi har vært inne i en tøff periode, og trengte tre poeng og rent bur. Det fikk vi til. Fansen sto bak oss hele veien, sa Caroll.

Kraftspissen tror det blir voldsom kamp om en plass på laget når alle spillerne er tilbake fra skade.

- Vi har et bra lag, og treneren har hentet inn noen veldig bra spillere. Når alle er friske og i form, blir det kamp om en plass i elleveren, sa Carroll.

STÅR SAMMEN: Andy Carroll la ned en solid innsats som bursdaggave til manager Slaven Bilic. Spissen er klar på at spillergruppa støtter manageren fullt ut.

Manager Bilic har vært under stort press etter null poeng på de tre første kampene, men Carroll er klar på at spillerne har stått bak ham hele veien, til tross for at engelske tabloider har antydet noe annet.

- Det har vært skuffende å lese noen av tingene som har blitt skrevet om hva som foregår, men alle gutta står bak ham. Å vinne på bursdagen hans er enda bedre.

West Ham best før pause

West Ham tok kommandoen fra start i mandagens kamp og allerede før to minutter var spilt, var vertene nær ved å ta ledelsen.

Andy Carroll tok ned ballen på bakre stolpe og banket ballen inn i feltet. På motsatt side var Cheikhou Kouyaté nær ved å skli inn 1-0, men senegaleseren nådde ikke fram i tide.

Hjemmelaget ga seg imidlertid ikke der, og ti minutter senere var det Javier Hernandez sin tur til å teste skuddfoten. Meksikaneren fikk ballen fra Michail Antonio og banket til, men måtte se skuddet treffe oversiden av tverrliggeren.

En hardt presset Slaven Bilic, som sto poengløs før mandagens kamp, var nok godt fornøyd med aggressiviteten og spillelysten hos sine menn, selv om det sto 0-0 ved pause.

Forløsende scoringer

Vertene lyktes imidlertid ikke med å opprettholde det samme presset etter hvilen. De lange ballene mot Carroll ble naturlig nok forutsigbare i lengden, og de store sjansene uteble i første halvdel av andre omgang.

Etter en drøy times spill valgte Bilic å ta Hernandez av banen til fordel for André Ayew.

Det skulle vise seg å bli et lykkelig bytte.

72 minutter var passert da West Ham endelig fikk hull på byllen. Innbytter Ayew spile ballen til Pedro Obiang, som prøvde seg fra langt hold. Ballen gikk via ryggen til Mathias Zanka Jørgensen, stolpen og i mål.

Bare fem minutter senere tok Ayew saken i egne hender. En corner fra høyre havnet i beina på ghaneseren etter at José Fonte først prøvde seg på en avslutning.

27-åringen skled fram og satte inn 2-0 til stor glede for Slaven Bilic på sidelinjen.

Tom Ince var nær ved å utligne for gjestene, men traff bare tverrliggeren med sitt skudd fra distanse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere