*Nettavisen* Sport.

Willian avgjorde for Chelsea mot Dynamo Kiev

Brasilianeren sørget for Chelsea-seier med frisparkperle.

04.11.15 23:19

CHELSEA - DYNAMO KIEV 2-1:

Det så ut til å gå mot nok en Chelsea-nedtur på Stamford Bridge onsdag kveld da det stod 1-1 på måltavlen ti minutter før slutt i mesterligaoppgjøret mot Dynamo Kiev.

Men brasilianske Willian ville det annerledes.

For da Chelsea fikk frispark fra cirka 20 meter like før slutt, sørget han for at Chelsea stakk av med samtlige tre poeng da han scoret på fantastisk vis med et glimrende frispark.

- Det kan ikke gjøres penere, uttalte Viasat-kommentator Vidar Davidsen da Willian som var kampens beste spiller satte inn vinnermålet.

Chelsea ligger nå på 2. plass i gruppe G med syv poeng, tre poeng bak Porto som leder gruppen.

Mourinoho: - En lettelse

Etter kampen la ikke Chelsea-manager Jose Mourinho skjul på at seieren var en lettelse for laget.

- Det er en stor lettelse. Spillerne fortjener å få noe tilbake for den harde jobben de legger ned, sier portugiseren, ifølge BBC.

- Forskjellen i dag var at vi hadde selvtillit også i de dårlige periodene av kampen. Jeg synes laget var sterke mentalt, de fortsatte å kjempe og jeg er fornøyd med det, sier Mourinho.

Chelsea-manageren forteller at han er godt fornøyd med laget sitt onsdag kveld, men trekker spesielt frem matchvinneren Willian.

- Det er riktig å se på ham på grunn av hans innsats, kvalitet med ballen og hans andre mål.

- Han har spilt bra lenge, ikke bare i kveld. Han har spilt bra i lang tid nå, skryter Mourinho.

Presset Mourinho

Fotografene flokket seg rundt Chelsea-benken for å skaffe seg et bilde av mannen som har preget sportssidene i engelske aviser den siste tiden før onsdagens kamp mot Dynamo Kiev.

Jose Mourinho er under et enormt press etter den skuffende starten på sesongen for den regjerende seriemesteren, og spekulasjonene om at portugiserens dager er talte på Stamford Bridge er for lengst i gang.

Derfor var det meget viktig for ham at laget hans skulle ta tre poeng mot gjestene fra Ukraina i onsdagens mesterligaoppgjør, men det skulle vise seg å bli tøft.

Selvmål

Hjemmelaget startet med å umiddelbart legge press på Dynamo Kiev og brukte ikke mer enn fem minutter på å skape kampens første mulighet. Den kom etter at Cesar Azpilicueta la inn i boksen hvor lagkamerat Oscar ventet. Chelsea-spilleren kom til avslutning, men skuddet gikk rett på keeper.

Kampen fortsette med at de blåkledde presset gjestene, men hjemmelaget var for upresise i den siste delen av spillet, noe som gjorde at de store sjansene uteble før pause.

Da var det greit for London-laget at de skulle få hjelp av gjestene. For da Willian la inn fra høyrekanten etter 34 minutter stanget Dynamos Aleksandar Dragovic ballen i eget mål, noe som gjorde at hjemmefansen kunne juble for 1-0.

Chelsea fortsatte å dominere også etter scoringen, men til tross for at de styrte kampen var publikum vitne til få sjanser. Diego Costa kunne imidlertid ha økt hjemmelagets ledelse da han stormet mot mål med to forsvarsspillere på slep like før pause, men i stedet for å avslutte kastet brasilianeren seg i håp om å få straffe. Dommeren valgte imidlertid å vinke spillet videre, noe som gjorde at det fortsatt stod 1-0 til Chelsea etter de første 45 minuttene.

LES OGSÅ: Costa fikk Hareide til å rase: - Hater sånne spillere

Dragovic slo tilbake

Mens Chelsea hadde full kontroll før pausen, viste gjestene fra Ukraina langt bedre takter etter hvilen, og kun få minutter ut i andreomgangen fikk Artem Kravets muligheten til å utligne for gjestene da han stormet mot Chelsea-målet. Heldigvis for de blåkledde dukket imidlertid Kurt Zouma opp og viste klasse da han satte inn en avgjørende takling.

Få minutter senere var det Chelsea som var nære scoring. Willian fikk nemlig en stor mulighet til å øke Chelseas ledelse da han kom til en heading fra cirka syv meter, men avslutningen fra brasilianeren var for svak.

Begge lag fortsatte å skape sjanser utover omgangen, men det var fortsatt Chelsea som hadde et lite overtak. Likevel var det Dynamo Kiev som scoret kampens andre mål. 78. minutter ut i oppgjøret fikk gjestene corner. Jarmolenko la ballen inn i feltet og da Chelsea-keeper Asmir Begovic ikke klarte å slå den bort, endte ballen til slutt hos Dragovic som satte inn 1-1 for gjestene. Dermed hadde han gått fra å være syndebukk til å bli en mulig helt for gjestene.

Klikk på bildet for å forstørre.

Aleksandar Dragovic scoret selvmål i førsteomgangen, men ble så glad da han utlignet mot Chelsea på Stamford Bridge onsdag kveld. Foto: Matt Dunham (Ap)

Perlescoring

Men jubelen skulle bli kortvarig for Dynamo Kiev.

Fem minutter senere fikk Chelsea frispark fra cirka 20 meter og kampen beste spiller, Willian, stilte seg opp for å prøve seg på et skudd. Det var nok lurt, for brasilianeren fikk drømmetreff og satte inn vinnermålet på fantastisk vis.

Hjemmelaget virket å ha god kontroll etter scoringen, og hadde flere muligheter til å øke ledelsen. Likevel ble det ikke flere mål på Stamford Bridge onsdag kveld.

Dermed tok Mourinhos menn tre svært viktige poeng i gruppe G med 2-1-seier mot Dynamo Kiev.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.