Xavi om van Gaal: - Hvem er denne idioten?

ENDRET INNTRYKK: Xavi fikk overhodet ikke noe godt førsteinntrykk av Louis van Gaal under hans tid i Barcelona.

ENDRET INNTRYKK: Xavi fikk overhodet ikke noe godt førsteinntrykk av Louis van Gaal under hans tid i Barcelona. Foto: Montasje NTB scanpix

- Han har en sterk personlighet, men han er roligere i Premier League fordi presset er mindre der, forklarer Xavi.

16.11.15 22:33

Xavi var ung og fremadstormende i Barcelona da Louis van Gaal overtok managerjobben i klubben i 1997.

Etter å ha trent under nederlenderen i to dager, satt ikke spanjolen igjen med noe godt inntrykk av den karismatiske manageren.

- Etter to dager med trening under ham tenkte jeg: «hvem er denne idioten?». Etter en uke tenkte jeg: «han har rett», forteller Xavi ifølge The Guardian.

- Veldig god trener
Forholdet dem i mellom utviklet seg etter hvert i positiv retning, og van Gaal trente Xavi i flere sesonger i den katanske storklubben.

Sammen vant de La Liga to ganger, den spanske cupen og UEFA Super Cup, før de skilte lag.

- Han kommer alltid til å ha en plass i mitt hjerte, Louis van Gaal. Han er en god person, en veldig god trener. Han har en sterk personlighet, men han er roligere i Premier League fordi presset er mindre der, forklarer Xavi, som nå spiller for Al Sadd i Qatar.

Van Gaal har hatt flere utblåsninger under pressekonferanser i Manchester United, og stort sett er det meget underholdende å følge dem.

Krevende og streng
- Han er mye roligere enn han var i Barca eller Bayern München. Han er ærlig, metodisk og en ekte perfeksjonist. Han er krevende, han er streng og han forlanger hele tiden høy kvalitet, forteller spanjolen.

Under van Gaals tid i Barcelona var også Jose Mourinho en del av støtteapparatet i klubben.

Den gangen ble Mourinho omtalt som «oversetteren», en som oversatte hva som ble sagt på treningsfeltet. Det mener Xavi er fullstendig feil.

- Det er bare tull. Han var assistenttreneren, en som forstod filosofien i Barcelona og som hadde mange av de samme egenskapene som van Gaal.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.