*Nettavisen* Sport.

Presset øker på Allardyce

Foto: SCANPIX

Arsenal er lett videre til fjerde runde. Liverpool og Newcastle må ut i omkamper.

06.01.08 20:57

SISTE: Newcastle klarte ikke å score på Stoke, og dermed blir det omkamp på St. James' Park.

KAMPFAKTA FRA FA-CUPEN HER

Etter at mange Premier League-lag forsvant ut av FA-cupen lørdag, var det knyttet store forventninger til om enda flere bomber ville smelle søndag.

Arsenal, Derby og Fulham begynte sine kamper allerede klokken 15, og det så lenge ut til at de to sistnevnte lagene ville skape negative og – for dem – pinlige overskrifter i engelsk presse mandag. Sheffield Wednesday ledet 2-0 over Derby, før vertskapet scoret to kjappe mål rett før pause, men det ble ikke flere mål i kampen.

Dermed ble det omkamp.

Dansk nettkjenning
Fulham lå også under to ganger mot Bristol Rovers, men klarte å komme tilbake begge gangene. Men også Fulham må ut i omkamp.

Da var det desto enklere for Arsenal, som møtte Burnley på bortebane. Arsenal tok ledelsen allerede etter ni minutters spill ved Eduardo, og da hjemmelaget også fikk en mann utvist etter hvilen, var saken i realiteten klar. Danske Nicklas Bendtner, som også scoret mot Tottenham for ikke så lenge siden, fikk æren av å punktere kampen.

Sist Arsenal vant FA-cupen, var i 2005. Det var klubbens tiende triumf i den prestisjetunge cupen. Manchester United står med elleve finaleseirer, en rekord «The Gunners» utvilsomt vil forsøke å tangere i år.

Krise for Riise
Liverpool møtte Luton til dyst søndag ettermiddag. John Arne Riise spilte fra start, men hadde ingen god dag på jobben. Han scoret selvmål bare tre minutter etter at Peter Crouch hadde gitt gjestene ledelsen på Kenilworth Road.

Flere scoringer ble det ikke, og dermed må Liverpool ut i omkamp - ikke akkurat gunstig for et lag som har ambisjoner om å henge med i teten i Premier League og som også har mesterligakamper å se fram mot.

Den siste kampen i FA-cupens fjerde runde gikk mellom Stoke og kriserammede Newcastle. Manager Sam Allardyce, som har vært under kraftig press i det siste på grunn av elendige resultater, går ikke noe mindre vanskelige dager i møte etter at det bare ble 0-0. Ropene om hans avgang blir neppe noe mindre.

Her får du full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter sendt til deg på mobilen din? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.