*Nettavisen* Sport.

Prica: - Sover dårlig i natt

Foto: Reuters

Rosenborg ble senket av tysk superspiss.

04.10.12 23:14

ROSENBORG - BAYER LEVERKUSEN 0-1 :

Torsdag hadde Rosenborg muligheten til å sikre seg et fantastisk utgangspunkt for avansement i Europaligaen.

Åpningskampen vant trønderne 2-1 borte mot Rapid Wien, men det var ventet å bli langt tøffere når tyske Bayer Leverkusen kom på besøk.

Det viste seg også å bli helt rett. Et tamt trønderlag tapte til slutt 0-1 på Lerkendal etter scoring av superspissen Stefan Kiessling. 28-åringen, som har seks landskamper for Tyskland, hadde bare vært på banen i tre minutter da han sørget for å bli matchvinner.

- Kiessling har vært så god etter han kom inn at det bare er å takke for at han ikke spilte hele kampen, sa Canal 9-kommentator Lars Tjærnås mot slutten av kampen.

Trønderne tapte dermed fortjent, og ligger nå ett poeng bak topplasserte Leverkusen og Metalist Kharkiv i Europaligaens gruppe K.

– I Europa må man score på minst halvparten av sjansene man skaper for å vinne. Det gjør vi ikke i dag, sier kaptein Mikael Dorsin til Canal9 etter kampen.

Også Rosenborg-spiss Rade Prica, som bommet på to store sjanser på stillingen 0-0, var langt nede etter tapet. Han tok på seg mye av skylden for at Rosenborg tapte.

- Jeg kommer til å sove dårlig i natt, sa Prica da han snakket om de brente målsjansene, ifølge VG.

Frisk åpning
Men Rosenborg åpnet kampen godt.

Bayer Leverkusen, som styres av den tildligere Liverpool-stjernen Sami Hyypiä, fikk raskt problemer med aggressive trøndere, og Rosenborg skapte flere gode muligheter i første omgang.

Tyskerne var også farlig frempå ved et par anledninger, og hadde blant annet et skudd i treverket.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Rosenborg måtte klare seg uten Mikkel «Mix» Diskerud og Tore Reginiussen fra start mot Leverkusen, men 18 år gamle Ole Selnæs gjorde sitt til at Rosenborg-midtbanen hang bra med i svingene.

Verre var nok savnet av Tore Reginiussen, for trønderne lot til tider hodesterke André Schürrle herje fritt i luftrommet. Lagene gikk uansett til pause på 0-0.

I andre omgang tok bortelaget over kampen og dominerte stort på Lerkendal-matta. Rosenborg ble presset tilbake og ga bort en haug med dødballer.

Etter hvert gikk det som det måtte gå, Leverkusen tok ledelsen.

Superspissen ødela
Innbytter Stefan Kiessling hadde bare vært på banen i tre minutter da han fikk stå helt alene og prikke inn ledermålet fra ti meter. Det var den tyske stjernespissens andre ballberøring. Også ballberøring nummer én kunne endt i mål, men Daniel Örlund reddet forsøket.

Rosenborg klarte aldri å slå tilbake, og tapte til slutt 1-0. Det er identisk med sist Leverkusen var på Lerkendal.

PS: I Rosenborgs gruppe vant Metalist Kharkiv 2-0 hjemme mot Rapid Wien og topper dermed tabellen sammen med Bayer Leverkusen. Hele tabellen finner dere til høyre.

Mest lest på Nettavisen nå:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.