Prisen for å sparke Nordlie

Foto: Åserud, Lise (Scanpix)

Fredrikstad må sette av millioner om skal fjerne Tom Nordlie.

27.01.10 10:50

Lokalavisene Demokraten og Fredriksstad Blad hevder begge at Tom Nordlies dager er talte i plankebyen.

Tirsdag ledet romerikingen Fredrikstad-treningen som vanlig, men Fredriksstad Blad skriver at klubbrepresentanter møter advokat John Christian Elden til sluttforhandlinger denne uka. Avisen erfarer også at det vil koste 2,4 millioner kroner å fjerne Nordlie som hovedtrener i klubben.

- Jeg gidder ikke lenger å bruke energi på det. Det har vært så mye rart som har skjedd de to siste månedene, sier Nordlie til Fredriksstad Blad.

Elden: - Ingen mellomting
Nordlies Advokat, John Christian Elden, ønsker ikke å kommentere opplysningene i Fredriksstad Blad.

- Nordlie er så vidt jeg vet på trening med sine spillere i dag, sier Elden vil si til Nettavisen.

- Det har vært spekulasjoner i mange uker her uten at jeg ser grunn til å kommentere dem nå heller. Jeg konstaterer at enten har et lag en trener ellers har de det ikke. Det er ingen mellomting, sier Elden til Nettavisen.

11 mill. siden 2006
Å motta sluttpakker er dessverre ingen ukjent geskjeft for Nordlie. I desember publiserte Hegnar Online et overslag over sluttpakker, lønns- og bonusutbetalinger Nordlie har mottatt fra han ble sparket som Start-trener i 2006 og fram til i dag.

Nettstedet skriver at han mottok 1,9 millioner i sluttpakke i Start, tjente 700 000 som kriseløsning i Viking samme sesong, fikk 2,5 millioner i sluttpakke i Lillestrøm i 2008 og mottok 500 000 i bonus etter å ha reddet Kongsvinger fra nedrykk.

Totalt operer Hegnar Online med nesten 11 millioner kroner i inntekt på tre og et halvt år.

- I snitt kan man vel si at jeg har hatt en månedsinntekt på 200 000 de siste 40 månedene (totalt 8 millioner, vår anm.). I tillegg kommer en del bonus og sluttpakker og slikt jeg ikke har 100 prosent kontroll på. Og så har jeg jo tjent litt på foredragsvirksomhet og i TV2. Det må man ikke glemme, sa Nordlie til Hegnar Online i desember.

Han tilbakeviste samtidig tallene nettstedet opererte med.

- Men dette betyr jo at vårt anslag, på snaue 11 millioner for din trenerinnsats, ikke er så langt fra sannheten?

- Nå mangler det jo et par millioner til den summen du nevner, og det er jo strengt tatt penger det også, sier Nordlie.

Sliter med økonomien
Fra offisielt hold har Fredrikstad ikke bekreftet at Nordlie er på vei ut stadionportene. Økonomikrise og store utskiftninger i styre- og ledelse kan imidlertid bane vei for at Nordlie må ut og jakte på sin 15. arbeidsgiver på de siste 21 årene.

Leder i FFK, Svein Johannessen, bekrefter at klubben jobber intenst med klubbøkonomien denne uka - men spekulerer ikke i hovedtrenerens avgang.

- Det er mye rykter som går. Det får være med det, sier Johannessen.

PS! Runar W. Henriksen forlot i høst stillingen som klubbdirektør i Fredrikstad. Klubben rykket også ned fra eliteserien denne sesongen.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag