Protesterer mot Wæhler-utvisning

Foto: EuroFootball (Getty Images)

Aalborg ber Det danske fotballforbundet omgjøre landslagsstopper Kjetil Wæhlers røde kort i søndagens seriekamp mot Brøndby.

Oslo (ANB): Kampen i København var 31 minutter gammel da hjemmelagets Jens Stryger Larsen gikk i bakken etter en løpsduell med Wæhler. Dommer Michael Tykgaard mente å ha sett en forseelse av nordmannen – og trakk opp det røde kortet.

Det forsto ikke Wæhler det minste av, og landslagsstopperen får fullt støtte av Aalborg-ledelsen.

- Det er ikke kritikk av dommeren, la meg si det med en gang. Vi må respektere de beslutningene som tas under kampen. Men når man ser på TV-bildene var det ikke rødt kort, sa sportsdirektør Lynge Jakobsen til nyhetsbyrået Ritzau.

- De to spillerne krysser hverandres løpebaner, og Kjetil ser ikke på motstanderen en gang. Det er tilfeldig at han treffer motspilleren, som i tillegg er på vei utav banen og altså ikke på vei mot mål, tilføyer han.

Nå vil Jakobsen koble fotballforbundet inn i saken.

- Det er ikke rimelig hvis Kjetil får to kampers karantene for den. Vi må se på om vi kan få endret det, sier han.

Hovedpersonen var heller ikke spesielt fornøyd med avgjørelsen.

- Det var helt vilt. Jeg rørte ham ikke. Jeg er veldig overrasket over å bli vist ut, sa Wæhler til Ekstrabladet etter kampen.

Wæhler måtte se hele andre omgang fra tribunen – og fikk se at hjemmelaget utliknet Aalborgs ledelse etter 52 minutter. Mikkel Thygesen var målscorer.

Lasse Nielsen sendte gjestene i ledelsen tre minutter før Wæhlers utvisning før pause, og dermed endte oppgjøret 1-1.

Aalborg er nå nummer sju i den danske Superligaen. (ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.