*Nettavisen* Sport.

Prøver å hjelpe Balotelli

Foto: AFP/ Paul Ellis

Carlos Tevez gjør sitt for at Mario Balotelli ikke skal skusle bort talentet sitt.

07.01.13 10:55

Unge Balotelli har i hele sin karriere vært i rampelyset – på godt og på vondt.

I første halvdel av sesongen har det først og fremst dreiet seg om det siste. Italieneren har kun spilt 13 kamper for de lyseblå i årets sesong, og står bokført med kun én scoring. I forrige uke havnet han i klammeri med trener Roberto Mancini, men spisskollega Carlos Tevez snakker ned hele situasjonen.

- Slike ting har skjedd i alle klubbene jeg har spilt, men her i City er søkelyset alltid på oss, og spesielt på Balotelli og Mancini, sier argentineren ifølge The Mirror.

Kjenner seg igjen
Tevez er ikke helt ukjent med det Balotelli har opplevd i Manchester-klubben. Forrige sesong ble angriperen utestengt av laget etter at han nektet å komme på banen i et oppgjør mot Bayern München i Champions League. Den tre måneder lange utestengelsen gjorde at få trodde det fantes en vei tilbake for Tevez, men han returnerte til Manchester, scoret mål, oppførte seg bra og hjalp til med å sikre Manchester Citys første ligagull siden 1968.

- Jeg har vært i samme situasjon som Balotelli, sier Tevez.

- Jeg vil alltid hjelpe ham gjennom slike situasjoner, så han ikke gjør de samme feilene som jeg gjorde, legger han til.

Må ta seg sammen
Lørdag tok Mancinis menn seg enkelt videre i FA-cupen da Watford besøkte Etihad Stadium. Carlos Tevez, Gareth Barry og unggutt Marcos Lopes scoret i det som ble en komfortabel 3-0-seier. Utskjelte Balotelli fikk 20 minutter på tampen, og 17 år gamle Lopes sørget for kampens siste mål da han satt inn en retur fra Watford-keeper Bond etter Balotellis avslutning.

Watford-trener, Gianfranco Zola, trente Balotelli så vidt på Italias U21-lag. Den gamle Chelsea-legenden uttrykte bekymring for sin tidligere elev etter kampen.

- Han må rett og slett ta seg sammen, sier Zola.

Manageren har tro på 22-åringen, men mener at han har et par ting å rette på.

- Jeg kjenner gutten og potensialet han har. Det handler om personligheten hans, fordi ferdighetene drar man kun nytte av hvis man har litt mer selvkontroll, avslutter Zola. (ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.