RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Provosert van Gaal med skarp tirade


TOK IGJEN: Louis van Gaal likte ikke kritikken fra Paul Scholes.
TOK IGJEN: Louis van Gaal likte ikke kritikken fra Paul Scholes. Foto: Jon Super (Ap / NTB scanpix)
Likte ikke kritikk fra Manchester United-legenden.

Torsdag gikk tidligere Manchester United-spiller Paul Scholes hardt ut mot sin gamle klubb og manager Louis van Gaal, via BBC Radio.

Scholes mente at taktikken den nederlandske manageren la opp til var svært defensiv og at de offensive spillerne fikk få sjanser til å vise sine kvaliteter. Profilen sa også at han aldri kunne spilt for et slik lag.

Da van Gaal møtte pressen fredag, i forkant av møtet med Crystal Palace i Premier League denne helgen, ble han konfrontert med dette.

- Snakk med meg
Det fikk manageren til å reagere skarpt og han leverte en tirade tilbake.

- Hvorfor sier han noe? Er det for å fremme seg selv, eller klubben? Jeg ønsker ikke å forsvare meg selv, det er ikke noe å forsvare. Scholes er en legende og har mange fans her, har jeg hørt.. Men som legende bør han snakke med manageren, eller vennen sin, Ryan Giggs, eller Ed Woodward, men ikke til BBC eller Sky Sports, bare fordi han får betalt av dem, sier United- manageren ifølge The Mirror.

- Det finnes et uttrykk. Jeg liker best nederlandske uttrykk, men dere har et bra et her i England: «Sticks and stones may break your bones, but words will never hurt me». Et fantastisk uttrykk. Forstår dere hva dette betyr? Scholes trenger ikke å stå til ansvar for noen, så han kan jo si akkurat hva han vil, fortsetter van Gaal på pressekonferansen.

Og tiraden var ikke over:

- Scholes er ikke ansvarlig her, han er ikke Glazer-familien eller Ed Woodward. Jeg vet at hvis vi taper og taper, så er jeg ferdig. Men jeg skal gjøre alt for denne klubben, det er en utrolig klubb, sier han.

- Aldri godtatt
Det var i etterkant av tapet mot Middlesbrough i ligacupen at Scholes kom med sitt utspill mot manageren og hans taktiske plan.

- Måten de spiller på hadde aldri blitt godtatt under sir Alex Fergusons ledelse. Jeg mener at laget er perfekt satt opp for å forsvare seg, men det som er vanskelig i fotball er å få laget til å score mål, spille kreativt og motivere spillerne til gi jernet offensivt, sa Scholes ifølge Daily Mail.

- Nå er United et lag du ikke ønsker å møte, men samtidig er det også et lag du helst ikke ønsker å spille for selv. Det er totalt mangel på kreativitet og risiko i angrepsspillet. Det virker som van Gaal ikke ønsker at spillerne skal gå forbi motstanderne og score mål. Jeg hadde ikke likt å spille for et slik lag, langet Scholes ut videre mot gamleklubben.

Manchester United ligger på en brukbar fjerdeplass etter ti serierunder i Premier League og møter Crystal Palace borte lørdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere