Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

PSG boikotter TV-kanal etter Zlatan-straff

UTESTENGT: Zlatan Ibrahimovic er suspendert fra både Champions League-kampen mot Barcelona og i franske Ligue 1.
UTESTENGT: Zlatan Ibrahimovic er suspendert fra både Champions League-kampen mot Barcelona og i franske Ligue 1. Foto: Loic Venance (Afp / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
De franske toppklubbene Paris Saint-Germain og Marseille har bestemt seg for å boikotte fransk Canal Plus resten av sesongen.

Bakgrunnen for boikotten er at kanalen har vist videomateriale som har ført til at Zlatan Ibrahimovic og Dimitri Payet har blitt utestengt.

Begge ble suspendert etter tirader mot dommeren etter kamp. Alt ble filmet av Canal Plus som valgte å vise episodene som senere ble brukt som bevis mot spillerne. Det er dette klubbene nå reagerer på.

I en uttalelse skriver klubbene at «de ikke ønsker å ta sjansen på at det vil komme nye sanksjoner i forbindelse med uheldige kommentarer provosert av en kontroversiell dommeravgjørelse.».

Kanalen betaler 3,5 milliarder kroner årlig for å vise franske toppseriekamper. I avtalen mellom kringkaster og klubbene lover kanalen at de «ikke skal framheve scener som går mot fotballens image» og at «de skal gi et positivt bilde av fotball ved å ha fokus på de vakre episodene og det vakre spillet».

Ligaledelsen har hintet til at Canal Plus kan bli nektet å filme utenfor banen om de ikke endrer måten å gjøre det på.

- Fra det øyeblikket man aksepterer dem (kameraene) i mixed zone, må spillerne være nøye med hva de sier og gjør for å unngå slike skandaler, sa han ifølge nyhetsbyrået AFP.

Sportsministeren i Frankrike, Thierry Braillard, sier han er «oppriktig overrasket og skuffet» over PSG og Marseilles avgjørelse. (©NTB)

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!