Pusic, Pusic, Pusic, Pusic!

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Brann-spissen med fire mål på tre kamper.

30.08.13 21:12

BRANN - SOGNDAL 1-0:

Østerrikeren Martin Pusic ble hentet til Brann for å score de målene Kim Ojo hadde levert i foregående sesonger, men den sveisne spissen fikk en tung start i rødt.

Vi måtte faktisk ventet helt til den 12. serierunden før Pusic fikk sitt første ligamål for Brann, det kom mot Sarpsborg på Brann stadion.

Den siste tiden virker det som ting har løsnet for østerrikeren og fredag scoret han i sin tredje strake tippeligakamp. Målet kom i hjemmemøtet med Sogndal.

Pusic står dermed bokført med fire mål på de tre siste kampene. Han scoret ett mot Viking, to mot Odd og nå ett mot Sogndal. Totalt har han nettet sju i ligaen.

- Legger seg lett
Scoringen var nok til å sikre Brann tre poeng fra møtet med saftkokerne. Etter kampen var det likevel en straffesituasjon helt på tampen som ble diskutert.

Pusic kom alene med keeper Johan Dahlin, men rett før han skulle avslutte ble han stoppet av Gustav Valsvik. Dommer Kristoffer Helgerud vinket spillet videre.

- Jeg tok ballen, så det var ikke straffe. Jeg synes han legger seg, han falt lett, sier Valsvik til TV 2 etter kampen.

Brann-trener Rune Skarsfjord, som for øvrig ble sendt på tribunen av dommeren i etterkant av situasjonen, var ikke enig med Sogndal-spilleren.

- Det utbruddet mitt var 80 prosent vinnervilje og 20 prosent frustrasjon. Men om det ikke var å bli fratatt en klar scoringsmulighet, da, nei. sier treneren

Rødt kort
Målet på Brann stadion fredag var også nok til å sikre bergensklubben tre nye poeng på eget gress. Fulltrefferen kom allerede etter seks minutters spill.

Erik Huseklepp plukket opp ballen etter en corner og lempet den inn i boksen. Etter litt klabb og babb havnet ballen hos Pusic, som kranglet den i nettet.

Dette ble den eneste nettkjenningen i en første omgang der vertene åpnet i et forrykende tempo, og skapte en del farligheter ved innlegg fra kantene.

Sogndal hadde også sine muligheter, men den aller største var kanskje da Branns Daniel Mojsov headet ballen forbi egen keeper og like utenfor målet.

Brann var ett mål foran da lagene kom ut til andre omgang, men i det 67. minutt gjorde Fredrik Haugen jobben tøffere for hjemmelaget.

Haugen fikk sitt første gule kort rett før pause, kanskje litt billig etter en holdning, og i andre omgang fikk han sitt andre, denne gangen for å rive Bjørn Inge Utvik i trøyen.

Snytt for straffe?
Dermed måtte hjemmelaget fullføre kampen med ti mann.

Malick Mane er alltid en trussel for motstanderen og etter 73 minutter var han også det i Bergen. Etter en kontring skjøt han like utenfor målet til Brann-keeper Piotr Leciejewski.

Med én mann mindre la Brann seg noe dypere i banen, noe som naturlig nok første til et større press fra gjestene, men også åpnet for kontringer motsatt vei.

Helt på tampen ble temperaturen høy da Pusic ble lagt i bakken innenfor sekstenmeteren, men dommeren valgte å la spillet gå. Brann-trener Rune Skarsfjord var rasende.

TV-reprisen viset også at Pusic nok skulle hatt straffe. Heldigvis for vertene klarte aldri Sogndal å utligne i løpet av de siste sekundene og dermed ble det 1-0 til Brann.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.