*Nettavisen* Sport.

Pusterom for presset Solskjær: Molde slet seg til seier

KJØLTE NED KRITIKKEN: Formsvake Molde og Ole Gunnar Solskjær (til høyre) brukte den varme maikvelden til å skaffe tre viktige poeng mot Start, og gjorde det litt mindre hett rundt egne ører. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)

At nettopp Start ble slått føltes ekstra godt for trenerprofilen.

27.05.18 22:26

MOLDE - START 3-1:

Molde fikset det som bare er den andre seieren i Eliteserien på halvannen måned hjemme mot Start.

Med det melder blåtrøyene, som før sesongen ble tippet av mange i toppen av tabellen, seg på igjen i kampen om topplasseringer. Etter Ranheims stortap borte mot Bodø/Glimt skiller det tre poeng opp til tredjeplassen for MFK.

Høydepunkter: Molde - Start

Scoringer av Etzaz Hussain, Daniel Chima Chukwu og Fredrik Aursnes sørget for at alle poengene ble igjen i Molde søndag.

Les mer: Selvmål avgjorde i Haugesund

Veien mot seier ble likevel ikke enkel. Først tre minutter før full tid skrudde Aursnes et påtenkt innlegg rett i mål på frispark. Det ga Molde den betryggende 3-1-scoringen.

- Jeg synes vi fortjente seieren, men det var aldri komfortabelt på 2-1. I dag skapte vi mye, men vi er ikke effektive nok. Dette er ikke den vanskeligste kampen, men vi styrer det godt, oppsummerte Ole Gunnar Solskjær overfor Eurosport.

Han var ikke videre imponert over Starts opptreden under fungerende hovedtrener Mick Priest.

Toppscorer Pedersen tilbake i målprotokollen da Godset vant

- Jeg vet ikke hva Mick har sagt til dem før kampen, men det var i hvert fall ikke et lite sekund for mye i tilleggstiden. Det er ikke sånn de får poeng. Det er ikke ved å ligge på bakken, det er ved å komme seg ut og spille fotball.

Molde-treneren la heller ikke skjul på at seieren smakte ekstra godt, med tanke på at Start sparket Mark Dempsey, hans tidligere assistent, fra trenerjobben 18. mai.

- Ja, Mark er en god venn av meg. Han er en altfor god mann til å ikke være i fotballen, konstaterte Solskjær.

Presset

Det er eksamenstid ved mange av landets skoler i disse dager. Også for Solskjær og Molde-spillerne virket søndagens hjemmekamp mot bunnplasserte gjester kanskje som en slags eksamen.

De siste ukene har Molde øvd, prøvd og feilet gjentatte ganger i Eliteserien. Én seier og bare fem poeng på de siste seks kampene hadde ført romsdalingene ned på midten av tabellen.

Dersom enda en oppgave ikke ble gjennomført til ståkarakter, ville det bare bety enda mer spekulasjoner rundt Molde-trenerens framtid.

Med rykter fra svenske medier om en Solskjær-overgang til Malmö friskt i minnet, var det flere enn bare et fåtall som tenkte sitt om et eventuelt hjemmetap mot Start.

- Om ikke de slår Start i dag, så blir presset fra omgivelsene bare enda større, konstarterte Jesper Mathisen i TV 2s FotballXtra før kampstarten.

Heldigvis for Solskjær holdt søndagens innsats til tre poeng og et lite pusterom mot de mest kritiske røstene.

Klikk på bildet for å forstørre.

BEST I GANG: Etzaz Hussain (til høyre) utnyttet en feil i Start-forsvartet til å sende Molde foran. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)


Start-perle

At det skulle ende med seier til moldenserne var likvel oingen selvfølge. Gjestene fra Kristiansand var riktignok gavmilde da de ga bort ballen unødvendig, like utenfor eget felt ved flere anledninger før pause.

Etzaz Husasin brukte en av situasjonene til å smelle inn 1-0 vi at Start-bein da halve førsteomgangen var gjort unna.

Like etterpå ga gjestene bort en ny sjanse, og Daniel Chima Chukwu kom til en ny stor mulighet etter en flott vending. Nigerianeren ble stoppet av Starts tyske målvakt Jonas Deumeland der.

Molde-føringen holdt ikke lenger enn ti minuter. Start-talentet Afeez Aremu var samme spiller som rotet bort ballen rett i forkant av kampens første nettkjenning.

I motsatt ende av banen gjorde han det godt igjen med en knallscoring fra utkanten av MFK-feltet. Med venstre fot dundret Aremu inn 1-1, utagbart oppe i vinkelen bak keeper Andreas Linde.

Samme Aremu måtte dessverre for gjestene byttes ut med skade like etter hvilen.

Sørlendingene vant sin første kamp uten Mark Dempsey ved styrespakene i forrige serierunde, men søndagens kamp i Molde var ikke særlig oppløftende. Hjemmelaget var klart best, og eventuelle nye Start-poeng ville framstått som et ran.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.