Gå til sidens hovedinnhold

- Qatar kan miste fotball-VM

Lederne for 2022-VM risikerer å bli arrestert om de reiser til USA.

Tirsdag smalt det: Sepp Blatter trekker seg som FIFA-president.

Det skjer først når det har blitt avholdt en ekstraordinær FIFA-kongress, som tidligst kan skje til vinteren.

Mange var raskt ute og gledet seg over nyheten, og samtidig håper mange at dette vil sørge for at Qatar kan bli fratatt VM i 2022.

Frarådes å reise
Korrupsjonsanklager har haglet mot mesterskapet, og flere mener Qatar bestakk mange FIFA-medlemmer for å vinne tildelingen.

Heidi Blake er journalist i Buzzfeed News, og hun var i fjor sommer med på å publisere dokumenter som hevder at milliardæren Mohammed BIn Hammam «kjøpte» mesterskapet til Qatar. Den gang jobbet Blake for The Times.

Nå har hun kilder som sier at flere medlemmer av de som i dag jobbet med Qatar-VM og som var med under kampanjen som ledet til at landet fikk mesterskapet, har blitt advart fra å reise til USA.

Grunnen skal være at de risikerer å bli pågrepet av myndighetene som en del av den allerede pågående etterforskningen mot FIFA.

Frykter omvalg
Kildene sier også at Qatar nå frykter at et omvalg om hvem som får 2022-mesterskapet, vil frata dem det prestisjetunge mesterskapet.

«De er redde nå, de vil absolutt ikke ha et omvalg» skal en kilde ha sagt til Buzzfeed.

Qatar-VM har allerede satt sinnene i kok hos store deler av fotballverden.

Fremmedarbeidere jobber på spreng i det rike landet for å få på plass stadionene før mesterskapet, og annenhver dag dør en arbeider i landet.

Det sies at flere tusen fremmedarbeidere kan komme til å ha omkommet innen det første sparket på ballen skjer i mesterskapet.

Reklame

NÅ: Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus