*Nettavisen* Sport.

QPR-manageren fikk sparken

Foto: Eddie Keogh (Reuters)

Styret fikk nok etter åtte ligakamper uten seier.

08.01.12 20:08

Neil Warnock har fått sparken som manager i Queens Park Rangers. Det melder Premier League-klubben på sine offisielle nettsider søndag kveld.

QPR står uten seiere på sine åtte siste kamper i Premier League, og var dessuten svært nær å ryke ut av FA-cupen denne helgen - da Heidar Helgusson reddet omkamp med sin 1-1-scoring i sluttminuttene mot lille MK Dons.

Åtte strake uten seier
- Avgjørelsen er tatt med tanke på klubbens beste. Jeg kan forsikre alle om at det ikke var noen enkel avgjørelse, sier QPRs styreformann Tony Fernandes.

Sammen med Warnock forlater også assistentmanager Mick Jones og førstelagstrener Keith Curle klubben.

Tidligere denne uken gikk ryktene om at Warnock var på vei ut av klubben, etter at Fernandes avslørte på Twitter at «ingen jobber på Loftus Road var trygge».

Klubben rykket opp fra Championship i fjor, og brukte store penger gjennom sommeren for å styrke seg før comebacket til Premier League.

Men selv om laget åpnet sesongen godt, har den siste tids resultater sørget for at klubben nå for alvor er med i nedrykksstriden. 17 poeng på 20 kamper har ført laget bare ett poeng over streken i bunnen av tabellen.

Forvandlet laget
- Dessverre har den dårlige formen den siste tiden ført oss alarmerende langt nede på tabellen, og styret følte at tiden var inne for å gjøre forandringer, sier Tony Fernandes.

Warnock selv er naturligvis skuffet over avgjørelsen. Laget var i ferd med å rykke ned fra Championship da manageren overtok ved roret i mars 2010, men Warnocks inntreden sikret plassen i den nest øverste divisjonen i England.

Året etter rykket sikret QPR opprykket til Premier League allerede i slutten av april.

- Etter å ha oppnådd så mye forlater jeg klubben med stolthet, sier Warnock.

- Jeg har hatt det bedre her enn i noen annen klubb. QPR-supporterne har vært fantastiske mot meg, de fortjener suksess, legger han til.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.