RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Røa trukket to poeng

Foto: Lise Åserud / Scanpix
Sist oppdatert:
Leverte ikke papirene til riktig tid.

Røa er trukket to poeng av klubblisensnemnda i Norges Fotballforbund (NFF) fordi toppklubben i kvinnenes eliteserie ikke har oppfylt kravet om positiv egenkapital.

Det ble klart fredag, dagen etter at Røa tok seg komfortabelt videre i mesterligaen.

Oslo-klubben leverte ikke inn en fullstendig regnskapsrapportering til riktig tid. Da klubblisensnemnda til slutt fikk behandlet Røas regnskap i et møte 1. oktober ble det klart at klubben ikke har oppfylt kravet om positiv egenskap per 30. juni 2012. Røa var under en handlingsplan for å oppnå nettopp dette.

- Det er alltid leit når klubber må trekkes i poeng, samtidig er klubblisensen et viktig virkemiddel for å skape en bærekraftig utvikling i toppfotballen. Vi håper Røa, i likhet med øvrige klubber som har blitt trukket i poeng, klarer å oppfylle de økonomiske kravene igjen så raskt som mulig. I dette arbeidet vil selvsagt NFF bistå om det er ønskelig, sier leder av konkurranseavdelingen i NFF, Nils Fisketjønn, til fotball.no.

Poengtrekket gjør at Røa er fire poeng bak serieleder LSK Kvinner med fem kamper igjen å spille.

Røa har mulighet til å anke avgjørelsen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere