Rafa: - Ingen avtale

Foto: Scanpix

Rafael Benítez benekter at han skal være på vei til Juventus.

31.01.10 22:21

Ryktene om Juventus' interesse for Liverpools manager Rafael Benítez har versert i media den siste tiden.

Nå tiltar de i styrke.

- Kommet til enighet
Den italienske avisen La Repubblica meldte lørdag kveld at Juventus skal ha kommet til enighet med Benitez om managerens personlige betingelser, skriver The Independent.

Juventus' advokater skal ankomme England søndag for å ha samtaler med Liverpools representanter mandag om å få frigitt Rafael Benítez. Den spanske manageren har kontrakt med Liverpool fram til 2014, men den siste tidens dårlige resultater og de amerikanske eiernes labre økonomiske oppbacking, har fått mange til å tvile på Benitez' fremtid i Liverpool.

- Alt er ordnet med Benitez, og jeg har en detaljert kontrakt i skuffen min med hans betingelser og lengden på kontrakten, skal Juventus' president Jean-Claude Blanc ha uttalt ifølge La Rebublica.

Klubben fra Torino ønsker å hente Benitez fra sommeren av.

En annen Torino-basert avis, Tuttosport, bekreftet lørdag kveld at Juventus' representanter er i England for å diskutere Benitez' fremtid, men denne avisen er ikke like sikker på om Benitez' faktisk ønsker å forlate Liverpool.

- Ingen avtale
Nå tar Benitez bladet fra munnen, og avkrefter nok en gang at han skal være på vei til den italienske klubben.

- I motsetning til det som hevdes i italienske medier denne uken, vil jeg gjøre det helt klart at jeg ikke har inngått noen avtale med Juventus, og jeg vil ikke møte Juventus eller deres representanter eller noen annen klubb heller, sier Benitez til Liverpools hjemmeside søndag.

- Jeg har en langtidskontrakt med klubben og jeg gjentar det jeg sa på fredag om at jeg er fornøyd med tilværelsen her, og mitt eneste fokus er å gjøre en så god jobb som mulig for å få laget tilbake i topp fire.

Forhandling om penger
Dersom det likevel skulle vise seg at Benitez ønsker å gå til Juventus må klubbene bli enige om en overgangssum for manageren.

Det er ikke ventet at Liverpool ønsker å la ham gå gratis, men på den annen side skal Liverpool måtte betale Benitez over 100 millioner kroner dersom de skulle ønske å sparke manageren. Benitez' sviktende resultater den siste tiden vil dermed gi Juventus gode kort på hånden i forhandlingene om en eventuell overgangssum.

Juventus sparket sin tidligere manager Ciro Ferrara for kort tid siden, og fredag ansatte de Alberto Zaccheroni som midlertidig manager ut sesongen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag