RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ragnvald Soma er på klubbjakt

Foto: AFP/Scanpix
Sist oppdatert:
Nordmannen er nå på prøvespill i dansk klubb.

Oslo (ANB): Ragnvald Soma innrømmer gjerne at dansk fotball frister.

Den tidligere England- og Østerrike-proffen er i disse dager på prøvespill i FC Nordsjælland. Fjorårets danske seriemester er på jakt etter forsterkninger i midtforsvaret – etter at Andreas Bjelland nylig ble solgt til FC Twente.

I og med at overgangsvinduet er stengt, må klubben lete i mengden av klubbløse spillere. Der befinner nevnte Soma seg.

Rogalendingen ble fristilt fra sin kontrakt med østerrikske Rapid Wien tidligere i sommer – og innrømmer at han ønsker seg en ny arbeidsgiver.

– Jeg er på jobbjakt og håper selvfølgelig å få noe her. Min førsteprioritet er samtidig bare å komme i gang, sier Soma til nettstedet sn.dk.

Unorsk type
32-åringen er sikker på at han kan tilføre den danske mesterklubben kvalitet – og peker på seg selv som en unorsk type.

– Jeg liker å spille ballen – og å være en del av det oppbyggende spillet. Jeg vil ikke sparke fotball, men spille, sier han – og tilføyer:

– Det er nok den store forskjellen på meg og mange av de andre norske typene. De mer robuste og duellspillere.

Det er samtidig langt fra sikkert at FCN-trener Kasper Hjulmand tilbyr Soma kontrakt. Den danske storklubben har nemlig gode Bjelland-erstattere i egne rekker – og er i så måte ikke avhengig av å hente inn folk utenfra.

– Vi har to veldig gode U19-stoppere i Andreas Maxsø og Pascal Gregor, som vi tror veldig på. Det andre vi bringer inn i klubben skal dermed være veldig bra. Vi gidder ikke bruke penger på noe dumt. Det hemmer bare utviklingen av de unge spillerne, sier han.

Mesterligaen
Det hører samtidig med til historien at Nordsjælland kan gjøre lurt i å ha bredde i stallen. Klubben er kvalifisert for høstens mesterligagruppespill – og skal ut i storkamper mot både Juventus, Chelsea og Shakhtar Donetsk. Det betyr periodevis svært tett kampprogram.

Ragnvald Soma, som står med fem landskamper for Norge, ble allerede i 2001 hentet til West Ham. England-oppholdet ble riktignko kortvarig, men etter å ha imponert for både Bryne, Brann og Viking her hjemme, ble han hentet til Rapid Wien i 2009.

Nå kan dansk fotball bli nest stopp.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere