RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ramovics marerittretur

Foto: Rune Stoltz Bertinussen/Scanpix
Sist oppdatert:
I fire år voktet han buret på Alfheim. Mandag var han tilbake, og ble smadret av sin gamle klubb.

TROMSØ - LILLESTRØM 5-1:

Sead Ramovic voktet målet for Tromsø fra 2006 til 2010, før han prøvde seg i flere utenlandske klubber.

Denne sesongen er tyskeren igjen å se i Tippeligaen, og mandag var Lillestrøm-keeperen for første gang tilbake på Alfheim stadion i seriesammenheng.

Selv om han har spilt for kanarifuglene hele året, kunne det virke som 33-åringen hadde glemt at han ikke lenger skal vokte hjemmelagets nettvegg på Alfheim.

Da kampen skulle begynne, gikk nemlig Ramovic til feil målgård, og voktet med det buret til Tromsø.

Han innså imidlertid raskt glippen, og beveget seg over til riktig banehalvdel - Lillestrøm sin.

Der slapp han inn hele fem mål, og Lillestrøm tapte kampen om viktige poeng. Nedrykksstreken nærmer seg faretruende for de knallgule, mens Tromsøs medaljehåp igjen lever.

- Det er aldri hyggelig å slippe inn mål, men Tromsø var bedre enn oss i dag. De er sterke hjemme og jeg kan bare gratulere dem, sa Ramovic til TV2 etter kampen.

LSK-endringer til ingen nytte
Ramovic var én av fem bytter i startoppstillingen til Magnus Haglund fra hjemmetapet mot Fredrikstad forrige serierunde. Lasse Staw, Frode Kippe, Espen Søgård, Stian Ringstad og Pálmi Rafn Pálmason ble plassert på benken, og Ramovic, Petter Vaagan Moen, Espen Nystuen, Ruben Gabrielsen og Henning Hauger kom inn.

Også Tromsø gjorde endringer fra sin forrige kamp, og Miika Koppinen, Aleksandar Prijovic og Zdenek Ondrasek var tilbake fra start. Førstnevnte fikk kun ti minutter på det nordlige gresset, før han ble byttet ut med blod rennende nedover ansiktet etter en hodesmell.

De to andre, Prijovic og Ondrasek, markerte seg på sin side utover kampen, og spissduoen var nære å gi Tromsø ledelsen etter 20 minutter.

Kampens to første scoringer var det imidlertid to andre spillere som sørget for. Fredrik Björck sendte vertene i ledelsen med et hodestøt, og Thomas Kind Bendiksen økte til 2-0 få minutter senere.

Tre Tromsø-mål på åtte minutter
Lillestrøm klarte, med litt flaks, å redusere til 2-1 på et frispark fra Vaagan Moen like før pause, men i andreomgangen ble Alfheim gjort om til en lekeplass for hjemmelaget.

Ondrasek fant endelig nettmaskene og økte til 3-1. Fire minutter senere punkterte Björck kampen med sin andre scoring, da han hamret inn 4-1.

Fire nye minutter. Enda et mål. Ondrasek puttet sitt tolvte for sesongen og sørget for den totale ydmykelse for Ramovic og Lillestrøm.

Tromsø vant sin fjerde strake tippeligakamp og sikret tre viktige poeng i kampen om medalje, men har ennå sju poeng opp til Rosenborg på tredjeplassen.

Lillestrøm har ikke vunnet siden 1-0-seieren over Sandnes Ulf i begynnelsen av august. Nedrykkslinja er faretruende nære, og tre poeng skiller ned til kvalikplassen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere