Gå til sidens hovedinnhold

Ramseys frekke straffe holdt ikke for Wales

Nok en poengdeling for et Wales-landslag på etterskudd.

SERBIA - WALES 1-1:

Wales tok ledelsen med Aaron Ramseys straffescoring, men måtte nok en gang ta til takke med uavgjort i VM-kvalifiseringen etter 1-1 borte mot Serbia.

Det var walisernes femte poengdeling av seks mulige i kvaliken.

Ramsey ga Wales ledelsen med en «Panenka-aktig» straffe etter 35 minutter. Arsenal-profilen lobbet ballen i mål, og det gjorde han på den samme banen Antonín Panenka 41 år tidligere avgjorde EM-finalen med sin berømte straffevariant. Tsjekkoslovakia slo Vest-Tyskland 5-3 i straffesparkkonkurransen.

Wales fikk muligheten fra ellevemeteren da dommeren dømte en noe billig straffe for holding i Sam Vokes' trøye.

Reprise-resultat

I annen omgang presset Serbia på for utligning, og til slutt lyktes det for hjemmelaget. Etter 73 minutter gjorde Aleksandar Mitrovic 1-1. Newcastle-spissen scoret også da lagene oppnådde samme resultat i Cardiff tidligere i kvalifiseringen.

Wales måtte søndag klare seg uten Real Madrid-stjernen Gareth Bale.

Fjorårets EM-semifinalist er fortsatt ubeseiret, men likevel i poengnød. Søndagens uavgjort var Wales' femte på rad i jakten på en plass i neste års VM i Russland.

Med seier ville det kun vært to poeng opp til tabelltoppen i gruppe D, men waliserne må i stedet konstatere at det nå er fire poeng opp til Serbia og toer Irland med fire kamper igjen.

Les også

Island tok ny storskalp mot Kroatia

Berget irsk poeng

Tidligere søndag var Irland på god vei mot sitt første tap i VM-kvalifiseringen, men fem minutter før slutt reddet Jonathan Walters 1-1 hjemme mot Østerrike.

Martin Hinteregger hamret Østerrike i ledelsen etter en halvtimes spill i Dublin. Scoringen kom etter et hjørnespark.

Gjestene var svært nær å doble til 2-0 i sluttminuttene, men West Ham-keeper Darren Randolph vartet opp med en kanonredning. Like etter var Walters treffsikker og satte inn utligningen med et hardt skudd.

Annullert

Stoke-angriperen har gjort fem av Irlands sju siste kvalifiseringsmål på hjemmebane. Walters er med andre ord en mann å regne med i egen storstue.

Irene trodde de hadde tatt alle poengene da Shane Duffy kjempet ballen over målstreken, men dommeren annullerte scoringen.

Poengtapet kan koste Østerrike dyrt. Laget trengte en seier for å melde seg på i toppen. Østerrikerne ligger på fjerdeplass med åtte poeng. Wales har like mange poeng på plassen foran.

Det endte 2-2 mellom Moldova og Georgia. Sistnevnte lå under med to mål til pause, men slo tilbake i annen omgang. Begge er sjanseløse i jakten om en VM-billett.

(©NTB)

Les også

Hegerberg og Norge tapte i nest siste EM-test

Les også

Bjørn Maars Johnsen ble rørt til tårer etter Tsjekkia-kampen: - Det har vært ti lange, tøffe år

Kommentarer til denne saken