*Nettavisen* Sport.

Rangers nektet United adgang

Foto: Scanpix

Manchester United møtte en nesten ugjennomtrengelig forsvarsmur, men det var langt fra Alex Fergusons største bekymring etter mesterligamøtet.

15.09.10 08:44

MANCHESTER UNITED - RANGERS 0-0

Vertene stanget og stanget mot defensivt orienterte Rangers i tirdagens første gruppespillkamp i Mesterligaens gruppe C. Men det reservepregede United-mannskapet fant aldri ut av hvordan de skulle flytte på barrikaden gjestene satte opp foran eget mål.

Manchester United skapte i det hele tatt svært lite mot en motstander som bør vær overkommelig på eget gress.

Gjensyn med Ferdinand
Rio Ferdinand var tilbake hos ”de røde djevlene” etter et langt skadeavbrekk. Midtstopperen spilte i tospann med mesterligadebutanten Chris Smalling. Hele ti spillere var skiftet ut fra startelleveren som møtte Everton i forrige seriekamp. Wayne Rooney dannet spisspar med Javier Hernandez, som også spilte sin første mesterligakamp. Duoen fikk utrettet fint lite offensivt i likhet med resten av laget.

- Vi forventet at de skulle spille med mange menn bak ballen. Mange lag gjør det når de kommer hit til Old Trafford, men dessverre klarte vi ikke å gjøre noe med det i dag, sa Ferdinand til Viasat etter kampen.

- Mange kvalitetsspillere
Den rutinerte forsvarspilleren ville imidlertid ikke være med på at det ble gjort for mange utskiftninger i laget foran oppgjøret.

- Manageren skifter ut på laget hele tiden. Ti spillere er selvfølgelig ikke vanlig, men vi har en stor tropp og mange kvalitetsspillere som bør kunne hevde seg.

Det spørs om ikke skotske Ferguson likevel angrer på at han undervurderte den defensive styrken til sine landsmenn fra Rangers.

Nettavisen fulgte kampen direkte

En tam første halvtime innledet kampen. Hernandez hadde det eneste som lignet en halvsjanse for vertene. Rangers-stopper David Weir kom også til en avslutning på dødball uten å skape vanskeligheter for Tomasz Kuszczak i United-målet.

Hjemmelaget spilte seg langsomt til et noe større overtak på gjestene fra nord. Farlige avslutninger var det imidlertid helt fritt for de første 45 minuttene.

Rangers la seg bakpå fra start, og det var tydelig at de skotske gjestene var kommet til England for å spille kynisk. Bortelagets keeper Allan McGregor pådro seg gult kort for å hale ut tiden allerede mot slutten av førsteomgangen, noe som beskrev kampbildet ganske bra.

Stygg Valencia-skade
Antonio Valencia måtte forlate banen med alvorlig skade etter en times spill. Med- og motspillerne vinket straks på medisinsk assistanse etter at ecuadorianeren gikk i bakken. Ifølge Alex Ferguson kan vingen være satt ut av spill resten av sesongen.

- Beinet er ute av stilling eller brukket, og han blir operert i morgen tidlig. Det var en harmløs takling, men da du så Rangers-spillerne vinke skjønte du at det var en stygg skade. Det er trist for gutten. Skaden ligner den Alan Smith pådro seg, og sannsynligvis er han ute resten av sesongen, sa Ferguson ifølge Sportinglife.com.

Valencia ble erstattet av Ryan Giggs, og Alex Ferguson sendte også innpå Michael Owen for Ji-sung Park uten at det hjalp nevneverdig for Manchester-laget.

Den sedvanlige sluttspurten og det intense presset man er vant med å se fra hjemmelaget på Old Trafford var fraværende helt fram til overtiden. United ropte da på straffe etter at en gjesteforsvarer ble liggende over ballen, men ble ikke innvilget annet enn et gult kort til Ryan Giggs for protester. Irske Darron Gibson fikk den beste muligheten da han ladet skuddfoten og skjøt like over målet med åtte minutter igjen på klokka.

Spill direkte på langoddsen her:

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.