RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: David Moir (Reuters)

Rangers tok første stikk

«Old Firm» ble som vanlig en dramatisk affære.

RANGERS - CELTIC 4-2:

Den skotske serien har fått massiv kritikk for å være for dårlig, og heller ikke oppgjørene mellom Celtic og Rangers har unnsluppet kritikernes røst:

Flere mener nemlig at «Old Firm» mister en del av sjarmen når lagene møter hverandre så ofte som de gjør, nemlig hele åtte ganger i løpet av en sesong - gjerne i tillegg til et møte eller to i de skotske cupene.

Men man kan si hva man vil:

Søndagens hatoppgjør mellom de to lagene var nok et eksempel på at «Old Firm» er et av de virkelig store oppgjørene i europeisk fotball.

Keepertabbe
Nær sagt som vanlig inneholdt kampen det meste man forventet på forhånd; mange mål, intens nervøsitet og selvfølgelig et rødt kort.

Rangers hadde ikke scoret mot Celtic på de tre siste lokaloppgjørene, men etter 22 minutter gjorde Steven Naismith slutt på «forbannelsen» da han satte inn 1-0 for hjemmelaget.

Tolv minutter senere svarte imidlertid Celtic ved Gary Hooper, og fire minutter før pause kunne de grønne og hvite supporterne juble over en sjeldent håpløs keepertabbe fra Rangers-målvakt Allan McGregor.

Badr El-Kaddouri fyrte av fra lang distanse, og skuddet var ikke spesielt godt, men sisteskansen somlet ballen inn mellom egne ben og i nettet.

Dermed ledet Celtic 2-1 til pause, men det spørs om ikke vertene hadde en garderobeprat som inspirerte.

For etter pause tok Rangers over.

Marginer imot
Ti minutter av andre omgang var spilt da Nikica Jelavic utlignet til 2-2, og så svingte matchen fram og tilbake.

Celtic var nær ved å sette inn 3-2 med et skudd som gikk på innsiden av stolpen og ut igjen, men i stedet gikk Rangers rett i angrep. Kyle Lafferty satte inn 3-2 minuttet etter Celtics kjempesjanse, og vondt gikk til verre for gjestene da Charlie Mulgrew pådro seg sitt andre gule kort med et snaut kvarter igjen å spille.

Dermed ble jobben enklere for Rangers, og på overtid fikk man som åpnet scoringsshowet - Steven Naismith - æren av å sette punktum med sin 4-2-scoring.

Seieren betyr at Rangers rykker fra i tet, med 19 poeng av 21 mulige så langt. Celtic på sin side har gått på to tap, og befinner seg dermed fire poeng bak rivalene.

PS. Verken Thomas Rogne hos Celtic eller Thomas Kind Bendiksen hos Rangers var å finne i noen av spillertroppene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere