Gå til sidens hovedinnhold

Ranheim-leder rister på hodet av NFF: - Sender dem faktura

Ranheims hjemmebane ble vurdert som for dårlig til at seriepremieren kunne gjennomføres. Men Ranheims klubbleder Frank Lidahl retter nå kritikk mot Brann og NFF.

EXTRA ARENA (Nettavisen): - Dette var ikke et scenario da jeg gikk på jobb i dag.

Ranheims daglige leder, Frank Lidahl, går hvileløst rundt omkring på stadion. Klokken er fem over seks og egentlig skulle hele Fotball-Norge sett de første minuttene med eliteseriefotball fra Ranheim akkurat nå. De første sparkene, de første taklingene, foran et fullsatt stadion.

Nå var det bare et knippe med frivillige igjen, og en håndfull mediefolk og en tom, humpete bane. Festen er utsatt. Nettopp på grunn av den humpete banen

- Ja, hva skjer i kveld? Jeg vet ikke, humrer Lidahl mens han vandrer rundt omkring uten mål og mening.

Hans mening: Kampen burde vært spilt.

På Twitter rykket Lidahl ut og påstod at han har spilt på langt verre baner enn den som ble vurdert som for dårlig lørdag kveld.

Overfor Adresseavisen forteller Lidahl at Ranheim nå forventer at NFF kommer til å ta regningen for den utsatte kampen.

- Jeg skal sende faktura på mandag for de ekstraordinære kostnadene dette medfører for oss, sier Lidahl til Adresseavisen.

Han legger til at han kommer til å sende det til inkasso helt til NFF betaler.

Seksjonsleder for arrangement i NFF, Rune Pedersen, sier følgende til Adressa om Lidahls fakturautspill:

– Det er dommeren som må ta avgjørelsen om å avlyse. Dette er en diskusjon som vi må ta med klubben i etterkant. Banen må komme på et nivå som vi kan bruke. Men vi må ta en diskusjon angående dette i etterkant, sier Rune Pedersen til Adresseavisen.

Og joda, kampen skal jo spilles. Alle poeng skal deles ut. Men Ranheims historiske dag blir nå kanskje en midtukekamp mellom runde fem og seks. Første bortekamp mot Sandefjord er allerede utsatt. Halve serien har spilt to seriekamper og dratt ifra med seks poeng når Ranheim får debutere.

NFF: - Fikk positive tilbakemeldinger

Norges Fotballforbund hevder en rekke tiltak har vært satt inn for å berge seriepremieren.

- NFF har hele tiden fått positive tilbakemeldinger på at banen skulle bli spilleklar. Under dommerens befaring i dag, ble det likevel konkludert med at banen fortsatt var for ujevn enkelte steder, og at det ville utgjøre en for stor skaderisiko. Hensynet til spillernes helse må alltid gå foran, og NFF tar dommerens beslutning til etterretning, sier seksjonsleder for kampadministrasjon i NFF, Rune Pedersen, i en pressemelding.

Det får Lidahl til å reagere.

Dommeren: - Veldig leit

- Jeg har gått en runde med meg selv og teamet, hørt på begge lagene. Til syvende og sist er konklusjonen at de partiene på banen som er høye, er såpass store at jeg syns konklusjonen var grei å ta. Selvfølgelig er det ikke gøy, for vi hadde alle gledet oss til seriestart. Det er veldig leit at det blir sånn.

Det var grunnen til at dommer Espen Eskås kom med, for at den historisk tidlige serieåpningen ikke likevel ble spilt så tidlig som lørdag 10. mars. Hensynet til spillerne sikkerhet og fare for skader, gjør at kampen får en ny spilledato, sannsynligvis mot slutten av april.

- Jeg var her på befaring tidligere i dag og det ble gjort diverse tiltak for å utbedre banen. Avtalen var at avgjørelsen skulle tas nærmere kampstart. Konklusjonen blir at utbedringene ikke var tilstrekkelig nok, sier Eskås.

- Maskinøkt for å få ut frustrasjonen

Mens dommeren forklarte pressen om avgjørelsen rundt 55 minutter før kampstart, forlot Branns spillere og ledere arenaen for spillerbussen. Ranheim-spillerne gikk oppgitt inn på treningsrommet.

- Nå blir det en maskinøkt på 35 og få ut frustrasjonen, sier Kristoffer Løkberg kort og greit.

For Ranheims daglige leder ble det ikke en intervalløkt på tredemølla. Han spøkte om å dra hjem og finne flaska i barskapet.

- Man får lyst til å hive seg på en flaske brennevin og drikke sorgene. Sette på Jokke. Det er forferdelig, for det har vært nedtelling til denne dagen fra våre frivillige og supportere. Hele Trøndelag har omfavnet oss. Jeg føler også veldig med Brann-fansen som har tatt fly fra Bergen for å støtte laget sitt. Jeg skulle gjerne ha snakket med dem og beklaget til dem, sier Lidahl.

- Vi har gledet oss til seriestart 10. mars og jobbet knallhardt hver dag siden opprykket 2. desember. Vi var klar, vi er vant til enklere kår fra OBOS-ligaen. I fjor møtte vi våre gode venner fra Jerv på Levermyr og ikke noe vondt ord mot dem, men den banen var hundre ganger verre enn denne banen, fortsetter han.

Lidahl rakk også å sende noen stikk til bergen etter at bergenserne hadde forlatt banen.

- Dommeren tok beslutningen, men jeg registrerer at Brann i lang tid har brukt veldig mye energi på baneforholdene. De har helt sikkert uttrykt det i de kanalene de har tilgang til. Brann var her i går, de var skeptisk da, men vi skulle være klar i dag. Som Lars Arne Nilsen sa før i dag: «Jøss, dette var en kraftig forbedring. Her er det mulig å spille».

- Kjedelig for alle, men kanskje ikke for Brann

I blokkleilighetene rundt stadion vaiet blåe og hvite flagg, mens spillerne møtte banen med en god magefølelse. Dette hadde gledet seg til siden Michael Karlsen banket inn den siste straffen mot Sogndal 2. desember. Dessverre var alle andre og alt annet enn fotballbanen klar.

Klokka 18.00 skulle trener Svein Maalen beskuet spillerne sine på øverste nivå for første gang. Riktig nok sto han foran sin egen trenerbenk da klokken bikket 18.00, men banen var tom og det eneste han beskuet var en journalist fra Nettavisen.

- Det er kjedelig for alle. Kanskje ikke for Brann, som var livredde for å spille den kampen her. Vi er skuffet, men samtidig er det bare akkurat nå. I morgen tenker ny oppkjøring og sesongstart 2. april, sier Maalen.

Han er kritisk til at han og Brann-sjef Lars Arne Nilsen ikke fikk være med dommerne på befaring, slik det var avtalt at de skulle gjøre før en beslutning var tatt.

- Har respekt for avgjørelsen

- Jeg ønsket å være med på en felles drøfting i hvert fall. Det fikk vi også beskjed om at vi skulle gjøre sammen. Jeg så for meg at begge fikk komme med innspill som dommeren fikk ta med i beslutningen. Det skjedde ikke, sier Maalen.

Som likevel har respekt for avgjørelsen.

- Jeg har respekt for avgjørelsene, reglene er klar. Dommerne skal ta avgjørelsen, sier Ranheim-sjefen.

Maalen nekter at Ranheim skal dra ulempe av avgjørelsen og at spillerne fortsatt skal være klar. 30 kamper skal spilles uansett, selv om de vil ligge seks poeng bak når sesongen starter fire uker senere enn oppsatt.

- Når det blir som det blir og vi fikk neste helg utsatt også, da får vi en stakkato åpning. Vi må bare forberede oss på en ny seriestart. At noen kamper er spilt fra før, tenker vi ikke på. Det blir en lang sesong, sier Maalen.

- Antiklimaks

- Men altså, å få beskjed rett før vi skal ut og varme opp, er antiklimaks. Det ble litt følelser for spillerne der og da. Mye skuffelse, folk var klar for å gå ut og slå Brann. Man bruker mye energi på å forberede seg og brukt mye tid på denne kampen. Da blir det en skuffelse å tatt fra den muligheten, sier Ranheim-treneren.

- Hadde dere en ekstra god sjanse på å ta dem siden det var første serierunde?

- Jeg tror Brann tenker det, men vi skal ha samme energinivå til kampen uansett når den er, sier Maalen.

Norges Fotballforbund opplyser at de i samråd med klubbene vil beramme den utsatte kampen på mandag.

LES OGSÅ:

Les også

Seriestarten i Eliteserien utsatt: Slik reagerer Fotball-Norge

Les også

RBK-Botheim: - Plan A er å spille med Neymar. Jeg har ikke en plan B

Les også

Her er Nettavisens tabelltips for Eliteserien 2018

Kommentarer til denne saken