RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ranheim-sjefen: - Vi har bestemt oss for å beholde laget ut året


SUKSESS: Ranheim har så langt gjort sine saker svært godt i Eliteserien.
SUKSESS: Ranheim har så langt gjort sine saker svært godt i Eliteserien. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)
Storklubber sirkler over Ranheim-stjernene, men noe salgsbonanza i sommer blir det neppe.

SARPSBORG (Nettavisen): Etter opprykket via kvalifisering i 2017 var det svært få som ga Ranheim en sjanse i årets Eliteserie. Men trønderne har fått både tilskuere og eksperter til å spise sine egne ord.

- De har hatt en sesong over all forventning, sier tidligere Ranheim-trener Ola By Rise til Nettavisen.

I 2015 tok By Rise over et kriserammet Ranheim-lag, og sammen med Svein Maalen klarte han å snu skuta. Den tidligere Ranheim-treneren tror det er hele Ranheim som klubb som står bak de gode resultatene denne sesongen.

- Suksessen er en kombinasjon av mange ting. Først og fremst en tydelig filosofi på fotballbanen, men også alt det andre rundt. Hvordan man skal oppføre seg ovenfor hverandre og viljen til å jobbe for hverandre. De er en stor kameratgjeng som har det gøy sammen både på og utenfor fotballbanen, sier han.

Nå går Ranheim inn i en sommer der de trolig må kjempe for å beholde alle spillerne, og flere er i søkelyset til andre klubber.

Mads Reginiussen skal allerede ha takket nei til RBK, mens Brann skal ha lagt inn bud på Christian Eggen Rismark, ifølge Adresseavisen.

- Vil beholde alle

Hovedtrener Svein Maalen tar akkurat det med knusende ro.

- Vi som klubb har bestemt oss for å beholde det laget vi har nå ut året. Vi trenger en solid helsesong. Det at enkeltspillere tar de valgene der er viktig for oss. Jeg tror mange trives godt her i Ranheim, sier Maalen til Nettavisen.

By Rise har fulgt Ranheim tett denne sesongen, og har som de fleste andre sett et Ranheim-lag det virkelig sprudler av.

- De har et lag bestående av trøndere og spillere som har vært der over lang tid. Disse gutta har fått Rosenborg-filosofien og 4-3-3 inn i blodet fra de var små, og de kjenner til måten å spille fotball på, sier By Rise.

ROS: Ola By Rise roser jobben Ranheim har gjort.

Maalen har vært avgjørende

Hovedtrener Svein Maalen mener at Ranheim har tatt tydelige steg gjennom hele denne sesongen, og er svært fornøyd med hvordan de har fremstått så langt.

- Nøkkelen har vært å fremstå som offensive, være oss selv, og spille vårt spill. Vi har vært veldig gode på hjemmebane, men også i enkelte bortekamper. Vi har tatt store steg og utviklet oss hele veien, også underveis i vårsesongen. Det vi gjorde i starten av vårsesongen, hadde nok ikke vært godt nok til å ta de poengene vi har tatt i slutten av vårsesongen, sier Maalen til Nettavisen.

Den uttalelsen støttes til det fulle av Maalens tidligere kollega Ola By Rise.

KAN SMILE: Ranheim-trener Svein Maalen kan smile etter den sesongstarten Ranheim har hatt.

- Det er den viktigste nøkkelen av alle - at Ranheim har fått lov til å være Ranheim, konstaterer han.

Men han er også full av lovord om Maalen selv, og skryter av hva han har fått til med Ranheim i 2018.

- Han har hatt en veldig viktig rolle. Han kan fotball. Han er veldig grundig og rolig i arbeidet sitt, og det tror jeg har vært viktig for Ranheim. Han har vært med på å skape ro og fornuft i gruppa, og ingen har tatt av med de gode resultatene, sier han.

TAKKET NEI: Mads Reginiussen takket nei til et tilbud fra Rosenborg tidligere i sommer.

Takket nei til flere

Ranheim-kaptein og profil Mads Reginiussen har sammen med laget sitt levert en meget solid vårsesong. Det har fått andre klubber til å sperre opp øynene. Reginiussen har foreløpig takket nei til henvendelsene, noe som har vært meget populært i Ranheim-garderoben.

- Jeg vet at det har hatt mye å si for mange. Det signalet han sender ved å bli gir en positiv smitteeffekt på hele gruppa, sier By Rise.

Reginiussen selv kan ikke svare på hvordan valget hans har påvirket garderoben, men han synes det er positivt at både han og lagkameratene blir lagt merke til.

- Det vil alltid være spekulasjoner og folk som er ønsket, spesielt når man gjør det bra. Det er en del av gamet, og da får vi prøvd oss på det også. Det er nytt for oss, så vi får bare lære hvordan vi håndterer det også. Det er jo bare positivt at man blir lagt merke til, og det gjelder flere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere