Ranheim tapte uten Jamtfall

Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)

Strømmen ble for sterke for et svekket Ranheim-lag.

STRØMMEN - RANHEIM 1-0:

Det har stormet rundt Ranheim den siste tiden. På overgangsvinduets siste dag bestemte nemlig Ranheims samarbeidsklubb, Rosenborg, å hente hjem utlånte Michael Jamtfall.

Vingen, sønn av tidligere Rosenborg-keeper Jørn Jamtfall, har vært blant Ranheims aller viktigste spillere denne sesongen og returen til Rosenborg ga Ranheim få muligheter til å hente en erstatter og dermed har de et hull å fylle resten av sesongen.

Derfor raste også trenerne i adeccoligaklubben mot Rosenborgs framgangsmåte og kommunikasjon.

Det var kanskje ikke så rart, for den første kampen etter Jamtfall-saken ble en nedtur for opprykkskandidaten Ranheim, og savnet av Jamtfall var merkbart.

Slet med å skape
For borte mot Strømmen, i det som overraskende nok var en toppkamp mellom to nyopprykkede lag, slet Ranheim med å skape sjanser. Strømmen hadde god kontroll på trønderne og scoret det som skulle bli kampens eneste mål i det 24.minutt.

En langpasning fra høyreback Emilio Garcia fant toppscorer Andreas Moen i bakrommet og Moen fikk satt ballen forbi Ranheim-keeper Andreas Lindberg.

Etter målet var Strømmen det laget som skapte flest og største sjanser, mens Ranheim sleit med å få det offensive spillet til å sitte. Mot slutten fikk de imidlertid en god mulighet til å stjele med seg ett poeng tilbake til Trondheim, men kaptein Ivar Sandvik var litt for tidlig ute til å kunne sette ballen i mål og dermed ble det tap for Ranheim.

- Har vært kjempegod
Og Sandvik innrømmet at det var frustrerende å miste Jamtfall til Rosenborg.

- Jeg skal ikke si så mye om akkurat det, for jeg har vært ganske frustrert de siste dagene etter at Michael dro, fordi han har vært kjempegod, sier han til NRK etter kampen.

Likevel er han klar på at Ranheim skal kunne klare seg uten ham.

- Han er borte nå og det må vi leve med. Styrken vår tidligere har vært bredden i stallen, så vi satser på at det går bra, sier midtstopperen.

For Strømmen var det desto mer gledelig å ta tre nye poeng. Seieren var lagets sjette på rad på hjemmebane. Poengene førte også klubben opp på kvalikplass til Tippeligaen, men noe opprykk ville ikke Strømmen-trener Petter Myhre snakke om.

- Vinner vi én kamp til så er vi berga. Det er fokuset vårt. Målsettinga vår er å berge plassen og det er vårt eneste fokus, sier Myhre.

Ranheim ligger for øvrig også på kvalikplass, men har bare ett poeng opp til Fredrikstad som ligger på direkte opprykksplass.

Øvrige resultater i Adeccoligaen søndag:

Moss - Løv-Ham 1-3, Nybergsund Trysil - Alta 0-1, Sarpsborg 08 - Bryne 0-0, Tromsdalen - Sandnes Ulf 0-1

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag