RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ranieri: - Gjør som Forrest Gump!


RUN! Fargeklatten Claudio Ranieri sammenligner Leicester-spillerne med Forrest Gump. Her er Leicesters Riyad Mahrez.
RUN! Fargeklatten Claudio Ranieri sammenligner Leicester-spillerne med Forrest Gump. Her er Leicesters Riyad Mahrez. Foto: Montasje NTB scanpix
Leicester-manager Claudio Ranieri oppfordrer sine spillere til å gjøre som Forrest Gump i den 21 år gamle suksessfilmen av samme navn.

Leicester feirer sensasjonelt nok jul på tabelltopp i Premier League, 12 måneder etter at laget var sist på tabellen. Ranieri ser ingen grunn til å slakke av.

«Løp, Forrest, løp» var en gjennomgangsmelodi i filmen. Gump, spilt av Tom Hanks, var en enkel gutt som oppnådde store ting. På ett tidspunkt i filmen løp han tvers over USA fra kyst til kyst.

– Jeg har stor tillit til laget. Forrige sesong berget Leicester seg med en sterk sesongavslutning, og det betyr at utholdenheten er fantastisk. Hvorfor kan vi ikke fortsette å løpe, løpe, løpe? Vi er som Forrest Gump, sier Ranieri entusiastisk.

– Spillerne vet at vi gjør det bra, men vi har ikke oppnådd målene våre ennå. Så lenge manageren og spillerne kan gjøre tilhengerne lykkelige, er det fantastisk.

Leicester har bare ett serietap så langt. Laget står foran store oppgaver. Lørdag er det bortekamp mot Liverpool, to dager senere kommer Manchester City på besøk.

To poeng til vil gjøre at Ranieris målsetning før sesongen på 40 poeng allerede er oppnådd. Så snart det skjer, vil han sette seg ned med spillerne og revidere målene.

– Jeg er svært stolt av spillerne, men vi må fortsette å jobbe hardt, sier han.

– De drømmer nå, og jeg har ikke lyst til å vekke dem. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere