RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

NY JOBB: Claudio Ranieri er tilbake i Premier League.
NY JOBB: Claudio Ranieri er tilbake i Premier League. Foto: Harry Engels (Getty Images)

Ranieri har fått Premier League-jobb

Ringreven overtar som manager i Leicester.

Leicester bekrefter mandag kveld at italienske Claudio Ranieri overtar jobben som manager i klubben. Ranieri har tidligere ledet Chelsea.

Leicester bekrefter dette på Twitter.

Leicester har stått uten manager etter at Nigel Pearson noe overraskende fikk sparken fra klubben tidligere i sommer, men nå er altså rutinerte Ranieri på plass. 63-åringen har lang erfaring fra trenerbenken.

Ringreven har ledet klubber som Napoli, Fiorentina, Valencia, Atletico Madrid, Parma, Juventus, Roma, Inter og Monaco i karrieren.

Han har også vært landslagstrener for Hellas.

Den tidligere forsvarsspilleren har aldri vunnet en ligatittel, men vant cuptitler både med Valencia og Fiorentina under tiden i klubbene.

Leicester, som rykket opp igjen til Premier League før forrige sesong, endte på en imponerende 14.-plass i ligaen denne våren.

Pearson fikk mye av æren for den prestasjonen, men etter en sexskandale, der blant andre Pearsons sønn var involvert, og en angivelig uenighet med klubbens ledelse, måtte den tøffe manageren gå fra jobben.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere