Gå til sidens hovedinnhold

Rasende Bille av banen da gullet glapp

Fra himmel til helvete for Rosenborg.

LILLESTRØM - ROSENBORG 0-3:

ÅRÅSEN (Nettavisen): Rosenborg-supporterne var høyt oppe etter den første omgangen på Åråsen. Strømsgodset var holdt til uavgjort hjemme mot Haugesund, mens trønderne ledet 2-0.

Da Strømsgodset skrudde på turboen og målene rant inn på Marienlyst, ble det imidlertid mindre og mindre futt ute på Åråsen-matta.

Trøndere kan uansett slå seg på kassa, med visshet om at de gjorde det de kunne gjøre i den siste serierunden. To mål av John Chibuike og ett at Mike Jensen sørget for at sluttresultatet ble 0-3.

Rosenborg måtte klare seg uten Nicki Bille Nilsen i den andre omgangen. Dansken skadet nemlig skuldra i en duell med Stian Ringstad like før pause og forlot banen med armen i fatle.

Den kontroversielle RBK-spissen virket rasende og dyttet unna et kamera, som filmet ham på vei av banen, mens kanarifansen stemte i med «porselen».

Nå gjenstår det å se om dansken er spilleklar til cupfinalen om to uker.

Fra himmel ...
Kvelden startet imidlertid godt for RBK. John Chibuike hadde allerede advart LSK om at han hadde skumle hensikter med en farlig heading tidlig i kampen, da han fikk en ny avslutningsmulighet etter sju minutter.

Denne gangen tok nigerianeren godt vare på sjansen han fikk og hamret 0-1 i hjørnet da en andreball fra duellen Søderlund/Kippe havnet utenfor sekstenmeteren.

25-åringens knestående feiring rett foran kanarifeltet falt ikke i smak hos hjemmesupporterne, mens bak målet på motsatt side ble målet feiret så hardt at flere RBK-supportere ble lagt i jern og ført bort av politiet.

Rosenborg hadde fått blod på tann og fortsatte og kjøre på mot LSK-buret. Gjestenes andre scoring kom etter håpløst forsvarsspill fra LSK. Anders Østli bommet fullstendig på et tilbakespill og plutselig var Alexander Søderlund alene gjennom. Arnold Origi fikk avverget første forsøk og ble liggende, før Fredrik Stoor taklet ballen inn i feltet igjen. Etter litt klabb og babb havnet ballen til slutt hos Mike Jensen, som satte inn 2-0, mens Origi fremdeles lå nede.

Til tross for ledelsen, var selvfølgelig nerven i aller høyeste grad til stede ettersom Rosenborg var avhengig av hjelp fra Haugesund for å ta gull. Med ti minutter igjen å spille av den første omgangen, gikk det helt tydelig ut et falskt rykte om at Haugesund hadde scoret i Drammen. Jubelen stilnet imidlertid i løpet av 20-25-sekunder.

(artikkelen fortsetter under bildet)

... til helvete
Om jubelen var høy i Rosenborg-svingen da de trodde Haugesund hadde tatt ledelsen, var det ingenting mot stemningen blant hjemmefansen da meldingen om at Strømsgodset hadde tatt ledelsen i Drammen tikket inn.

Nær sagt helet Åråsen eksploderte i et voldsomt jubelbrøl, før hoveringen mot bortesvingen startet.

Ute på matta måtte gjestene klare seg uten Nicki Bille Nilsen etter at dansken ble taklet hardt av Stian Ringstad like før pause. Dansken var tydelig irritert og da han gikk av banen med en skulderskade i pausen.

Etter hvert som andreomgangen skred fram, ble stemningen både på banen og tribunen preget av det som skjedde i Drammen. Rosenborg skjønte selvsagt at det var lite de kunne gjøre så lenge Strømsgodset ledet, og da meldingene om både 2- og 3-0 tikket inn, gikk lufta ut av kampen på Åråsen.

I det store og hele hjalp det nemlig lite at John Chibuike økte til 0-3 med et nytt, flott skudd 20 minutter før slutt.

Rosenborg kan nå i stedet se fram til cupfinale mot Molde om to uker. Sølvmedaljene blir i alle fall med til Trondheim.

Reklame

Lansert i dag: Dette er det eneste stedet du får tak i Ultraboost 21

Kommentarer til denne saken