RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Raser etter Gerrard-straffe

Foto: EPA/SCANPIX
Sist oppdatert:
- Så startet showet til Hansson, skriver Marca.

Spanske medier later til å ha blitt minst like sjokkerte som Atlético Madrid-spillerne over straffesparket Liverpool fikk tildelt tre minutter på overtid. Og det er den svenske dommeren Martin Hansson og hans assistent som mottar vreden.

Madrid-avisen Marca omtaler en rekke situasjoner som gikk i spanjolenes disfavør. Men vi kan starte med en om hjemmelaget:

«Liverpool hevdet, selv om det ikke var en klar straffesituasjon, at ballen var innom armen til (Luis) Perea inne i feltet. Så begynte showet til Hansson», skriver Marca.

- Gjorde ære på hjemlandet

«Mascherano stanser ballen med utstrakt arm innenfor feltet. Pasningen kommer fra Forlán som forsøker å finne Maxi (Rodriguez) foran mål. Minutter senere skjer omtrent det samme med (Sergio) Agüero, som kom inn for Forlan. Han sendte en pasning inn fra siden som nok en gang ble stanset med armen», skriver avisen om omtaler denne gangen situasjonen med Jamie Carragher.

«Det ble gjort ære på hjemlandet i denne perioden. Hansson er svensk», konkluderer Marcas-skribenten med sin mest ironiske penn.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Men det var altså først på overtid det kokte over i den spanske leiren. Liverpool-kaptein Steven Gerrard gikk ned inne i feltet etter en duell med Mariono Pernia.

«Atlético, som i dette øyeblikket var videre til kvartfinalen, jaget en historisk triumf. Fjerdedommeren indikerte fire minutters tillegg. Merkelig! Altfor mye tilleggstid etter en annenomgang nesten uten stans i spillet»

«I det siste minuttet kommer Gerrard som ei kule etter en løs ball inne i feltet. Han hopper opp for å unngå et voldsomt sammenstøt med Pernía, så faller han framover. Hoveddommeren markerer ingen ting, men assistenten - som ønsker seg et lite glimt i rampelyset, signaliserer straffespark. Anfield stiger til himmels, mens de rød og hvitstripete raser mot assistenten til Hansson».

Kjeftet på seg tre gule
Atlético Madrid klarte til alt overmål å protestere seg til tre gule kort etter hendelsen. Uten at det så ut til å overbevise spillerne.

- Dette var absolutt ingen straffe, sier Maxi Rodriguez til Viasat.

I svenske medier er ikke kritikk like hard mot Hansson og assistent Stefan Wittberg.

«Här blåser Hansson Madrid på seger», skriver Expressen.

«Det ble satt spørsmålstegn ved Martin Hansson under hele kampen på Anfield. (...) Derfor ble det stor oppstandelse når assistentdommer Stefan Wittberg holdt opp armen for straffe etter at Atlético-forsvarer Mariano Pernía og Liverpool-kaptein Steven Gerrard kolliderte».

Til slutt endte det altså 1-1 på Anfield. Nevnte Rodriguez sendte gjestene i føringen etter 37 minutters spill.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Meld deg på nå! Spill managerleague her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere