*Nettavisen* Sport.

Raser etter Twitter-melding: «Dra fra Spurs! Nå!»

LÆRER ALDRI: Emmanuel Adebayor ertet på seg mange Spurs-fans med denne meldingen. Foto: Montasje (Twitter / NTB scanpix)

Emmanuel Adebayor lærer aldri.

Emmanuel Adebayor er en omstridt fyr og spissen har de siste årene klart å skaffe seg uvenner både i Arsenal, Manchester City og Tottenham.

Til tross for gode perioder foran mål i løpet av Tottenham-karrieren, er ikke Adebayor en mann fansen holder spesielt høyt om dagen.

Torsdag gjorde han seg heller ikke mer populær. På Twitter hyllet han nemlig én av erkerivalen Arsenals største legender gjennom alle tider, Thierry Henry.

«For en karriere denne mannen har hatt. Jeg føler meg privilegert som har spilt på samme lag som han. Lykke til i Sky, bror. Vi sees snart».

Adebayor spilte sammen med Henry i Arsenal fra 2006 til 2007.

- Dra! Nå!
Meldingen, som ble lagt ut på Twitter torsdag kveld fikk selvsagt Spurs-fansen til å reagere med sjokk og vantro. Adebayor fikk gjennomgå.

«Emmanuel Adebayor skjønner åpenbart ikke i hvilken grad Arsenal og Tottenham er rivaler. Dette er helt utrolig», kommenterer én bruker.

«Du har virkelig skjønt hvordan man skal gjøre seg upopulær overfor de som betaler lønnen din, du, Emmanuel Adebayor», skriver en annen.

«Du er en idiot, Adebayor. Vi hater deg allerede. Lykke til med å bortforklare denne meldingen», skriver en tredje bruker til spissen.

«Emmanuel Adebayor, dra fra Spurs. Nå!», melder en bruker.

På den andre siden virker det som Arsenal-fansen virkelig godtet seg over meldingen og fra den kanten fikk Adebayor denne gangen mye støtte.

Utgående kontrakt
Med til tross for den midlertidige sympatien, har nok ikke Arsenal-fansen glemt Adebayors ville feiring foran dem, da han scoret for Manchester City mot nettopp Arsenal i 2009. Uttalelsene i etterkant skapte også bråk.

Da uttalte Adebayor at han hadde blitt hetset så mye av Arsenals supportere at han ikke orket mer. Han sa også at han ikke helt skjønte hvorfor Arsenal spillere ikke likte ham.

Tidligere denne sesongen hisset Adebayor på seg Tottenham-fansen, da han muntert snakket med to Newcastle-spillere, etter et Spurs-tap.

Adebayor står uten kontrakt til sommeren og det er ventet at han forlater Tottenham da. Han har kun nettet to ganger for London klubben i høst.

- Det vil alltid være muligheter for spillere med talent. Noen managere mener det er verdt risikoen. Tiden i Spurs går nok mot slutten for ham, men klubber sånn midt på tabellen kunne ha bruk for en slik spiller. Men han krever nok mye penger, så det er mulig han ender opp i Russland, Qatar eller noe slik, sa TV 2s Øyvind Alsaker til Nettavisen om spissen framtidtidligere i vinter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag