RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Raser mot Barca-sjefen

Foto: OLAF KRAAK (Afp)
- Jeg vil helst ikke oppholde meg i nærheten av han, sier Johan Cruyff.

Den nederlandske fotball-legenden har havnet i en voldsom klinsj med Barcelona-president Sandro Rosell. Cruyff, som selv har legendestatus i den katalanske klubben, er ikke imponert over måten Rosell skjøtter jobben sin på.

Bakgrunnen er at Barcelona skal skylde nederlenderens veldedige organisasjon – Johan Cruyff Foundation – penger. Cruyff hevder at Barcelonas ikke har oppfylt vilkårene i en kontrakt han inngikk med klubben allerede før Rosell overtok som president.

Lang karriere
- Alt papirarbeidet er i orden og nå venter vi på presidentens godkjennelse. Rosell har imidlertid nektet å signere dokumentene, sier han til en katalansk radiostasjon ifølge goal.com.

- Hvis jeg hadde gått rettens vei med dette, ville Barcelona latterliggjort seg selv. Og det ønsker jeg naturligvis ikke. Men dette kan bli personlig, tilføyer 66-åringen.

Cruyff har selv en lang karriere bak seg i Barcelona. Fra 1973 til 1978 var han spiller i klubben, og fra 1988 til 1996 var han manager på Camp Nou. Under klubbens forriges president Joan Laporta satt i tillegg nederlenderen som visepresident.

Etter at Sandro Rosell overtok sjefsstolen, har imidlertid Cruyff holdt seg i bakgrunnen. Årsaken skal være det dårlige forholdet til presidenten – hvilket Cruyff ikke legger skjul på.

Tok kontakt
- Rosell var totalt ukjent da han drev valgkamp for å bli president i Barcelona. Han brukte tre år på å snakke dårlig om meg – og å drive kampanje mot meg, sier han.

- Det er en veldig stygg ting å gjøre – å snakke stygt om noen som du ikke kjenner, tilføyer fotball-legenden.

Cruyff røper også at Rosell tok kontakt med han etter rundt én måned i presidentstolen – og ønsket en prat. Det takket nederlenderen nei til, med den begrunnelse at han ikke likte presidentens oppførsel.

- Jeg foretrekker å ikke oppholde meg i nærheten av han, sier Cruyff. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere