Raser mot Chelsea: - Skammelig oppførsel!

FÅR KJEFT: Branislav Ivanovic i klinj med James McCarthy.

FÅR KJEFT: Branislav Ivanovic i klinj med James McCarthy. Foto: Eddie Keogh (Reuters / NTB scanpix)

Everton-sjef Roberto Martinez reagerer.

12.02.15 14:29

CHELSEA - EVERTON 1-0:

Chelsea har tidvis virket ustoppelige i Premier League denne sesongen og de blå fra London har toppet tabellen nesten helt siden første kamp.

Bak lurer imidlertid Manchester City og Chelsea-manager José Mourinho vet at det ikke skal mange feilskjær til, før de lyseblå kommer opp i ryggen.

Onsdag vant Manchester City enkelt borte mot Stoke, mens Mourinhos menn trøblet på eget gress mot Everton. Det så ut til å gå mot 0-0.

Først to minutter før slutt fikk Chelsea målet som sikret tre poeng.

Brasilianske Willian har vært strålende for Chelsea den siste tiden og onsdag fikk han æren av å bli matchvinner. Dermed beholder Chelsea luken i toppen.

Chelsea topper tabellen med 59 poeng, sju foran Manchester City.

Raste
Etter kampen var Everton-manager Roberto Martinez mest opptatt av å snakke om en episode i andre omgang, der Gareth Barry ble utvist.

Midtbanemannen fikk sitt andre gule kort. Martinez reagerer imidlertid kraftig på Branislav Ivanovic' oppførsel i samme situasjonen. Spanjolen mente at serberen aktivt forsøkte å påvirke dommeren til å sende Barry av banen.

TV-bildene viste også at Ivanovic skallet borti hodet til Evertons James McCarthy og holdt hodet til midtbanemannen i lås. Ifølge Daily Mail kunne det også se ut som serberen satte tennene i Evertons 24-åring.

- Fotball kan være tøft. Det er helt klart at hjemmelagets spillere prøver å påvirke dommeren. Det er uheldig. Vi ser det hele tiden her på Stamford Bridge. Dette må forbundet ta tak i snart, sier Martinez til BBC.

- Hver gang en spiller taper en takling, har dommeren press på seg. Det å gi Gareth Barry et gult kort, på grunn av Chelsea-spillernes reaksjoner, er skuffende. De omringet dommeren og oppførselen deres var skamfull. Utvisningen ga Chelsea håp og målet kom like etter. Det var et heldig mål. Hvis du ikke har initiativet i kamper, kan slike skudd ende i nettet, sier han.

José Mourinho var ikke enig med kollegaen.

- Jeg så ikke helt hva som skjedde. Men Everton lagde mange frispark. Barry burde vært utvist før pause. Martinez måtte også bytte ut Muhamed Besic, fordi han var redd for en utvisning. Det var mye følelser i omløp, sier han.

(artikkelen fortsetter under bildet)

TUMULTER: Det gikk hardt for seg på Stamford Bridge. Foto: Mike Hewitt (Getty Images)


God Howard
Første omgang på Stamford Bridge endte uten scoringer.

Det var vertene som førte i store deler av omgangen, men Everton holdt unna og hadde også sine sjanser til å ta ledelsen mot José Mourinhos menn.

Både Juan Cuadrado og Aaron Lennon fikk sine debuter fra start for sine respektive klubber onsdag. Begge vingene ble byttet inn forrige helg.

For Chelsea var det Willian og Loic Remy som sto for de to største sjansene før pause, men manglende presisjon og en god Tim Howard hindret scoring.

Howard var tilbake for Everton etter et lengre skadeavbrekk.

Evertons største sjanse i første omgang var nykommer Lennon involvert i. Han fant Steven Naismith, som ga videre til Romelu Lukaku. Spissen fra Belgia kom alene med keeper Petr Cech, men tsjekkeren reddet mesterlig.

Willian-mål
Også etter pause viste amerikanske Tim Howard at han er en tøff nøtt å knekke. Da Willian fikk sendt avgårde en svært god avslutning i det 65. minutt, var nemlig Everton-keeperen i det umulige hjørnet og reddet.

Like etter fikk Lukaku igjen en stor sjanse. Spissen var nok en gang igjennom med keeper, men for andre gang i kampen måtte han gi tapt for Cech.

En mesterlig redning av Chelsea-reserven.

I det 88. minutt trodde hele Stamford Bridge at vertene hadde tatt ledelsen. Branislav Ivanovic satte ballen i mål, men ble avblåst for offside.

Noen minutter senere satt den likevel.

Tim Howard bokset ballen ut i returrrommet og der ventet Willian. Han fyrte løs og ballen gikk via en Everton-spiller og i mål. Kampen var avgjort.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.