Gå til sidens hovedinnhold

Raser mot Ramos. Nå krever over 300.000 at han straffes

Skadet Sergio Ramos Liverpools Mohamed Salah med vilje? Debatten har ikke kjølnet etter Champions League-finalen.

Salah måtte gå av banen med en skulderskade etter bare 30 minutter, og det var i en duell med Ramos problemene oppsto.

Skaden ble et vendepunkt for Liverpool. Rødtrøyene var best den første halvtimen av kampen, men mistet initiativet da lagets store stjerne forlot gressmatta i Kiev med store smerter.

Spres i rekordfart

I kjølvannet av finalen har noen startet et opprop for å få UEFA til å straffe Ramos fordi de mener han bevisst skadet egypteren.

I skrivende stund har over 330.000 signert oppropet (se hele brevet nederst i saken).

- Sergio Ramos er et forferdelig forbilde for fremtidige generasjoner med fotballspillere. I stedet for å vinne kamper på en hederlig måte, bruker han triks som setter fotballens ånd og fair play i et dårlig lys, heter det i brevet.

VIDEO: Se situasjonen der Salah må ut med skade:

HTML EMBED


Real Madrid-profilen har fått en voldsom mengde oppmerksomhet etter finalen. Mye av den negative sorten.

- Sergio Ramos er typen som hadde trukket ut kontakten på apparatet som holder deg i live på sykehuset, for å lade telefonen sin, skriver twitterbrukeren Rob Griffiths. Meldingen er delt over 30.000 ganger.

- Alle som forstår fotball vil skjønne at Ramos skadet Salah med vilje, skrev tidligere toppspiss Mido på Twitter.

Forsvarer Ramos: - Tullprat

Men det er ikke alle som er like enige. Chelsea-ikonet Frank Lampard er blant dem som tar midtstopperen i forsvar.

- Jeg tror ikke det var med vilje. Han var tett i kroppen på Salah, slik alle forsvarere bør være, og iblant får man kontakt slik at armene hektes. Det var måten han falt på som var uheldig, sier Lampard ifølge Daily Mail.

La Liga-ekspert Petter Veland satt i Viasat-studioet under finalen. Han kjenner Ramos ut og inn og vurderer hendelsen slik:

- Hvis man skal skade Mohamed Salah, hvorfor venter man en halvtime? I slike situasjoner vil begge spillerne i de aller fleste tilfeller reise seg opp og løpe videre. Jeg kan ikke beskylde Ramos for å gjøre dette med vilje, men jeg kan forstå at, i frustrasjonen som oppstår, at man kan tenke de tankene fordi Sergio Ramos har den historikken han har, sier Veland.

Rune Bratseth er enda mer krystallklar. Når han får høre av Viasat-programleder Daniel Høglund at mange briter mener UEFA bør gå inn og straffe Ramos i etterkant, sier han:

- Det er tullbrat. Bare tullprat. Han er røff i duellen og går hardt inn, men det er ikke en grisetakling. Det er frispark til Salah, sier Bratseth.

- Bare trist og lei seg

Veland mener mye av svaret ligger i måten Liverpool-stjernen reagerte på i etterkant.

- Han blir jo ikke sur på Ramos. Hvis jeg hadde vært fotballspiller og fått en fornemmelse av at dette var med vilje, at jeg gikk glipp av Champions League-finalen og mulig VM, jeg hadde jo blitt irritert. Men Salah er bare trist og lei seg fordi han ble skadet, sier Veland.

Ramos har selv sendt en hilsen til Salah etter finalen. På Twitter skriver Real Madrid-profilen følgende til sin Liverpool-motstander:

- Noen ganger får man se de gode sidene ved fotball, og noen ganger de dårlige. Aller mest er vi kolleger. Fremtiden venter på deg, bli frisk raskt, skriver Ramos.

Søndag gikk Salah selv ut på Instagram og kom med en optimistisk melding angående VM:

- Til tross for oddsen, er jeg trygg på at jeg vil være i Russland for å gjøre dere alle stolte. Deres kjærlighet og støtte vil gi meg styrken jeg trenger, skriver han.

Egypt VM-åpner mot Uruguay 15. juni.

VIDEO: BRATSETH: – At Ramos skal ha rødt er tullprat:

HTML EMBED
Les også

Salah forlot CL-finalen med skade - kan miste VM

Kommentarer til denne saken