*Nettavisen* Sport.

Raser mot VIF-Zahid: - Bare tull

TØFF KAMP: Ghayas Zahid og Bassel Jradi (t.h.) under eliteseriekampen mellom Lillestrøm og Vålerenga på Åråsen stadion. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Ampert da Lillestrøm vant hatkampen mot Vålerenga.

30.04.16 19:02

LILLESTRØM - VÅLERENGA 2-0:
ÅRÅSEN STADION (NETTAVISEN)
: Lillestrøm tok tre poeng da Vålerenga ble beseiret 2-0 på Åråsen etter scoringer av Fred Friday og Bassel Jradi lørdag kveld.

Seieren fører Lillestrøm opp på femteplass på tabellen med 13 poeng, mens Vålerenga ligger helt nede på 13. plass med fattige seks poeng.

- Bare tull

På slutten av kampen begynte frustrasjonen å komme til syne hos Vålerenga-spillerne. Ghayas Zahid feide ned Håkon Skogseid med en knallhard takling, men dommer Svein Erik Edvartsen nøyde seg med det gule kortet til store protester fra Åråsen-publikummet.

- Bare tull, det er grisespill. Sånne ting kan sette noen ut av spill i lang tid. Dette skulle vært rødt kort, var dommen fra TV 2-ekspert Jesper Mathisen.

- Totalt hodemist av Zahid, la sidekommentator på TV 2, Marius Skjelbæk, til.

Aalesund-spiller John Arne Riise var like krystallklar.

- 100 prosent rødt kort til Zahid! Fryktelig takling som kunne endt veldig galt, tvitret Riise.

Uenig Zahid

Nettavisen spurte VIF-spilleren om taklingen etter kampen. Men Zahid forstår ikke kritikken.

- Jeg bare takler han, det er ikke noe mer enn det, sier Zahid til Nettavisen etter kampen.

- Er du heldig som ikke blir utvist?

- Hvorfor skal jeg bli utvist? spør Zahid tilbake.

- På TV mener de taklingen er veldig stygg.

- Jeg treffer han med leggen, ikke med venstrebeinet. Jeg skjønner ikke hvorfor jeg skal bli utvist for den. Gult kort er greit, sier VIF-spilleren.

Han innrømmer at taklingen kom i et opphetet øyeblikk.

- Det er selvfølgelig frustrasjon, men jeg går for ballen, sier Zahid, som forteller at han aldri fryktet rødt kort da Edvartsen kom løpende mot ham.

Håkon Skogseid viser frem en rød kul på leggen etter kampslutt når Nettavisen spør om hans vurdering av situasjonen. Men Skogseid er usikker på om Zahid burde vært utvist.

- Jeg kjenner det rimelig godt her nå, og har en god kul på baksiden. Han var sikkert litt frustrert og hopper inn. Jeg vet ikke om det skulle vært rødt, men den var ikke noe god, i hvert fall. Dommeren vurderte det ikke som rødt, sier Skogseid til Nettavisen. LSK-spilleren forteller at det ikke var noe dårlig stemning mellom han og Zahid underveis i kampen.

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal vil ikke komme med noen dom over situasjonen.

- Jeg må se den om igjen og se om han kaster seg foran spilleren eller går etter spilleren. Hvis han går etter spilleren, er regelen at han skal ha rødt. Men for meg på benken er den vanskelig, sier Rekdal til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

SKUFFET: Vålerenga-trener Kjetil Rekdal snakker med pressen etter eliteseriekampen mellom Lillestrøm og Vålerenga på Åråsen stadion. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Selve kampen var relativt jevnspilt, og Lillestrøm var - som mot Odd sist - dødelig effektive. Rekdal mener kampen like gjerne kunne bikket motsatt vei.

- Vi har vel åtte eller ni målsjanser i dag, og flere av dem var store. Men fotball handler om scoringer, og man må sette ballen i mål for å få belønning for hardt arbeid. Det klarte vi dessverre ikke, sukker Rekdal.

- Sett bort fra effektiviteten, hva er du mest misfornøyd med?

- Vi forsvarer oss dårlig på en del ting, vi rygger i stedet for å støte, vi blir for feige. 2-0-målet er litt sånn, vi har to stoppere som rygger i stedet for å støte. Fotball består av feil, det er sånn det er. Vi skapte noen sjanser som følge av feil hos LSK, men Arnold Origi hadde noen fantastiske redninger. Men vi kan ikke si at vi hadde marginene med oss når det gjelder avslutninger, sier Rekdal.

Runar Kristinsson fikk se laget sitt holde nullen for andre gang denne sesongen. Islendingen var strålende fornøyd etter kampen:

- Det er helt fantastisk. Gutta viste entusiasme, vilje og arbeidsmoral i dag, akkurat som sist mot Odd, og det er det vi har jobbet med og lett etter, sier Kristinsson til Nettavisen.

- Hvordan skal du feire seier mot erkerivalen?

- Jeg skal gå hjem og se kampen mellom Fredrikstad og Sandefjord, vi har jo Sandefjord i cupen på onsdag. Det er mulig det blir en øl med kona i kveld, men i morgen er det trening igjen. Vi har ingen tid til å hvile, vi har en viktig kamp på onsdag og igjen på lørdag. Det er mange kamper nå, men vi er i god form og gutta er friske og i godt humør, sier LSK-sjefen.

Heller ikke LSK-spillerne får tid til å feire skikkelig lørdag kveld.

- Nei, de skal spise sammen nå, og så må de hjem og slappe av. Vi har trening klokka 11 i morgen, og de må være klare til den, sier Kristinsson og smiler.

Klikk på bildet for å forstørre.

TOPPSCORER: Fred Friday jubler etter å ha scoret LSKs første mål under kampen mellom Lillestrøm og Vålerenga på Åråsen stadion. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)


Lillestrøm-spiss Fred Friday scoret det første målet i Lillestrøms 2-0-seier over erkerivalene lørdag kveld.

Nå har 20-åringen syv mål på åtte kamper og er soleklar toppscorer.

- Fred Friday er rett og slett i ferd med å bli for god for Tippeligaen, tvitret Brann-speider Lars Tjærnås etter scoringen.

Mot Vålerenga gjorde Friday til tider som han ville med forsvarsspillerne til Kjetil Rekdal. Og nå har 20-åringen scoret like mange mål som hele Vålerenga-laget til sammen denne sesongen (7).

Men VIF-sjefen lot seg ikke imponere nevneverdig av LSK-spissen.

- Vi så ham veldig lite egentlig. Han var på rett plass på 1-0-målet, men ellers synes jeg ikke han var et problem for oss. Han er stor og sterk, men vi har sett ham bedre, sier Rekdal til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

HET: Lillestrøms Fred Friday er Toppscorer i Tippeligaen. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)


LES: Detaljert kampreferat

Kampens første scoring kom allerede etter åtte minutter, og det var hjemmelaget som kunne juble for 1-0. Lillestrøm holdt trykket oppe, og etter flere trekk fant Malaury Martin Simen Kind Mikalsen på bakre stolpe med en pasning. Backen stupte frem og headet ballen tilbake i banen, og på bakerste stolpe sto Tippeligaens toppscorer Fred Friday.

20-åringen var sterk som en okse, regelrett knuste to VIF-spillere i duell og kriget inn ledermålet for Lillestrøm.

Et kvarter inn i kampen var bortelaget nær redusering. Daniel Fredheim Holm løsrev seg på sekstenmeteren og banket løs, men en feberredning fra Arnold Origi gjorde at det ble corner.

Minuttet senere ble Håkon Skogseid spilt helt fri i boksen av Mohamed Ofkir, men backen blåste ballen utenfor fra god posisjon.

God Origi

Mange mener LSKs Origi er Tippeligaens beste keeper, og den påstanden forsvarte han til gagns etter 22 minutter. Først reddet 32-åringen det gode forsøket fra Vajebah Sakor, før han på den påfølgende corneren gjorde nok en kjemperedning da Kjetil Wæhler steg til værs og headet mot mål.

Da var Lillestrøm mer effektive, og det betalte Vålerenga dyrt for. Ofkir fikk ballen på midten og satte fart innover i banen. 19-åringen gjorde alt rett da han vred til Bassel Jradi på høyresiden, og den Godset-innleide dansken vendte opp og banket ballen i venstre hjørne på utrolig vis. Dermed sto det 2-0 til gultrøyene.

- Igjen en helt fantastisk kontring av Lillestrøm, roste TV 2-ekspert Jesper Mathisen etter scoringen.

Rett før pause kunne hjemmelaget igjen straffe VIF på en kontring da Bonke Innocent spilte fri Ofkir med en nydelig stikker, men alene med keeper Aslak Falch skjøt stortalentet utenfor.

Klikk på bildet for å forstørre.

GOD: Mohamed Ofkir var frisk mot Vålerenga. Her i duell med Daniel Fredheim Holm (t.v.) og Sander Berge (t.h.). Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

I pausen ble det selvsagt spilt The Cure med «Friday I`m in love», en låt som er symptomatisk for hvordan LSK-fansen føler akkurat nå.

Store sjanser

9085 tilskuere i høljregnet på Åråsen trodde imidlertid det var Fredheim Holm som reduserte til 1-2 rett etter pause, men headingen gikk i nettveggen.

Friday var påskrudd gjennom hele kampen, og etter 64 minutter løp han seg fri og fikk ballen flott av Ofkir. Men fra skrått hold klarte ikke toppscoreren å overliste Falch i VIF-buret på første forsøk, ei heller Wæhler på returen. Vålerenga-veteranen sto på streken og ryddet unna.

Minuttet senere prøvde innbytter Erling Knudtzon seg med en avslutning, men igjen var Falch med på notene og slo til corner.

Vålerenga klarte aldri å slå tilbake, og dermed vant Lillestrøm relativt fortjent 2-0 i det kalde vårværet på Åråsen.

Men ingen LSK-supporter kommer til å klage på været etter denne kampen, en seier mot Vålerenga betyr for mye til det.

Nå skal lagene ut i ny cuprunde i midtuka. Lillestrøm skal måle krefter med Lars Bohinens Sandefjord på bortebane onsdag, mens Vålerenga møter KFUM til Oslo-batalje samme dag.

Klikk på bildet for å forstørre.

LSK-spillerne under ett minutts stillhet for helikopterstyrten ved Turøy. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Fred Friday jubler sammen med lagkamerater etter å ha scoret LSKs første mål.

Klikk på bildet for å forstørre.

Bassel Jradi jubler sammen med Bonke Innocent (t.v.) og Imoh Fred Friday etter å ha scoret LSKs andre mål. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.