RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rasisme-sjokk for Svennis

Sist oppdatert:
Englands landslagssjef Sven-Göran Eriksson er sjokkert over oppførselen til de spanske tilhengerne under onsdagens vennskapskamp.

Flere engelske fargede spillere, blant annet Shaun Wright-Phillips og Ashley Cole, ble hånet med apekattlignende lyder hver gang de fikk ballen av flere tusen spanske fans.

Trist
Englands landslagssjef Sven-Göran er sjokkert over oppførselen til de spanske supporterne onsdagens kamp på Bernabeu. .

- Det gjorde vondt å høre disse lydene fra tribunen. Når du hører personer gjøre slik på grunn av et annet menneskes hudfarge, blir jeg trist. Men dessverre skjer slike stygge episoder fremdeles, sa «Svennis» etter onsdagens landskamp, ifølge Sporting-Life.

- Dette var en veldig, veldig stygg episode. Slik oppførsel må alle ta avstand fra, sa en svært skuffet engelsk landslagssjef.

Han er glad for at det engelske fotballforbundet (FA) arbeider målrettet mot rasisme.

- Jeg vet at FA fortsetter å kjempe mot rasisme i fotballen. Det er betryggende, for det er viktig for fotballen og for verden at vi blir kvitt rasismen, uttalte Svennis.

Klager til FIFA og UEFA
Det engelske fotballforbundet (FA) har varslet de vil klage onsdagens rasisme inn for FIFA og UEFA. Spanske fans oppførte seg på lignende vis i Englands U21-landskamp mot Spania dagen i forveien.

- Dessverre opplevde vi noe vi ikke har opplevd på engelske tribuner i England de siste 20 årene. Vi vil rapportere oppførselen til de spanske supportene til FIFA og UEFA. Det spanske fotballforbundet vil også motta en skriftlig klage, sa FAs informasjonssjef Adrian Bevington.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere