*Nettavisen* Sport.

Rasismen ble ignorert av dommeren

Foto: Max Rossi / Reuters / NTB

Men nå får Kevin-Prince Boateng støtte av mektige menn.

05.01.13 10:29

Etter å gjentatte ganger ha blitt utsatt for rasistiske tilrop fra tribunen i torsdagens vennskapskamp, fikk Milan-spiller Kevin-Prince Boateng etter hvert nok.

Han tok ballen i hendene og sparket den opp på tribunen. Så samlet han lagkameratene i Milan og gikk av banen.

Boateng angrer ingenting, og nå blir han hyllet for sin oppførsel.

-Bryr meg ikke
At tilropene kom i en såkalt vennskapskamp har lite å si for 25-åringen.

- Jeg bryr meg ikke om hva slags kamp det er. Vennskapskamp, italiensk serie eller Champions League - jeg ville ha gått av banen igjen, forteller den tyskeren til CNN .

- Jeg er lei meg og sint for at jeg er den som måtte gjøre noe med saken.

Selv om det kun tok 25 minutter før Boateng fikk nok, var det ingen spontanreaksjon fra den tidligere Tottenham- og Portsmouth-spilleren. Han hadde allerede nevnt de rasistiske tilropene tre ganger til dommeren.

- Jeg fortalte dommeren at hvis det skjedde igjen, kom jeg ikke til å spille mer. Dommeren sa: du trenger ikke å bekymre deg. Men jeg bekymrer meg.

- Gratulerer
Etter Boatengs avgjørelse har han fått mye støtte i fotballverden. En utbredt oppfatning er nemlig at UEFA ikke gjør nok for å få bukt med rasisme i fotballen.

I tillegg til blant annet Rio Ferdinand og Patrick Vieira, har nå også en gammel politiker meldt seg på. Milan-eier Silvio Berlusconi hyller Boateng.

- Jeg ringte Kevin-Prince Boateng for en stund siden og gratulerte han med reaksjonen mot den skammelige episoden av rasisme som skjedde i Busto Arsizio.

- Jeg er veldig fornøyd med Milans reaksjon, og Milan vil forlate banen hver gang vi erfarer det samme.

Gordon Taylor, sjef for Professional Fotballers' Association, advarer derimot spillerne mot å gå av banen.

- Rasisme bør bli rapportert til dommerne av spillerne og lagkapteinen. Så skal tilskuerne advares. Hvis mishandlingene fortsetter skal dommeren avslutte kampen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.