Raste etter RBK-mål: - Det er helt latterlig

Strømsgodset-stopper Jørgen Horn (her i duell med Alexander Søderlund), var lite fornøyd med dommerens innsats i kampen mot Rosenborg.

Strømsgodset-stopper Jørgen Horn (her i duell med Alexander Søderlund), var lite fornøyd med dommerens innsats i kampen mot Rosenborg. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)

Strømsgodset-kapteinen var lite imponert over dommeren på Lerkendal.

18.04.15 20:08

RBK - GODSET 1-1:

Strømsgodset slo tilbake etter en tung start på sesongen da de lørdag kveld spilte uavgjort 1-1 borte mot Rosenborg.

Mens Godset har slitt i årets to første seriekamper, viste David Nielsens menn til tider hva som bor i laget.

Lørdag var det kun en dommertabbe som hindret drammenserne fra å reise hjem med samtlige tre poeng fra Lerkendal.

Rosenborg var nemlig heldige som tok ledelsen etter kun fem minutter etter scoring av danske Tobias Mikkelsen. Målet skulle ha vært annullert for offside, men dommeren godkjente scoringen.

Det forstår Godset-kaptein Jørgen Horn lite av.

- Det er helt ubegripelig at dommeren ikke får med seg den offsiden. Det forstår jeg lite av. Jeg ser det tidlig at han ligger to meter innenfor. Det er helt utrolig at han ikke dømmer på den. Så er det en ny offside i den neste fasen. Det er helt latterlig, sier en frustrert Jørgen Horn til C More i pausen.

Klikk på bildet for å forstørre.

UTLIGNET: Peter Kovacs sørget for at det ble poengdeling på Lerkendal. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)

Gjestene slo imidlertid tilbake i andreomgang, for ti minutter før slutt utlignet innbytter Peter Kovacs for Strømsgodset, og kampen endte dermed 1-1.

- Det er alltid moro å score mål. Spesielt et viktig mål. 1-1 i Trondheim synes jeg er et kjemperesultat, sier Kovacs til C More etter kampen.

- Jeg synes at dette var veldig viktig. Prestasjonen var mye bedre i forhold til kampen mot Mjøndalen, sier Godset-spissen.

- Vi må trene mer
Mens Strømsgodset-spillerne var godt fornøyd med prestasjonen på Lerkendal, virket hjemmelaget å være noe skuffet.

- Det var en virkelig dårlig kamp. Vi blir stresset og virker å være nervøse. Jeg synes vi spiller en dårlig kamp, sier Mike Jensen til C More.

Han får støtte av sin egen trener.

- Vi er ikke presise nok. Vi må trene mer, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen til C More.

Tidlig scoring
Rosenborg hadde fått en glitrende start på årets Tippeliga-sesong med to seiere på to kamper, samt hele 11-0 i målforskjell før oppgjøret mot Strømsgodset lørdag kveld.

Tobias Mikkelsen virket spesielt lysten på å bedre den statistikken ytterligere, og det tok bare fem minutter før dansken sendte hjemmelaget opp i ledelsen på Lerkendal.

Målet kom etter at Holmar Örn Eyjolfsson stusset ballen videre til Mikkelsen som banket ballen i mål fra cirka ti meter. Reprisen viste imidlertid at begge spillerne var i offside før målet. Dommeren godkjente likevel scoringen, og Rosenborg hadde dermed fått en drømmestart.

Klikk på bildet for å forstørre.

GOD: Tobias Pilegaard Mikkelsen hadde nok en god kamp i Rosenborg-trøya. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)

Godset hevet seg
Selv om målet var et kraftig slag i trynet for Godset, løftet gjestene seg etter scoringen og fremstod på ingen måte noe dårligere enn Rosenborg.

Etter 30 minutter spill var gjestene nær med å utligne etter at Iver Fossum fant Gustav Wikheim ute på venstrekanten. Sistnevnte tok med seg ballen innover mot Rosenborg-målet før han slo hardt inn i boksen. Foran mål ventet Thomas Sørum, men en strålende blokkering av Stefan Strandberg hindret Godset-spissen fra å sette ballen i det åpne målet.

Etter de første 45 minuttene stod det fortsatt 1-0 i en nokså jevnspilt omgang.

Kovacs utlignet
Også i andreomgangen ble det en jevnspilt kamp, hvor spillet bølget mye frem og tilbake.

Etter 68 minutter fikk Iver Fossum muligheten til å utligne for gjestene da han fikk headet på mål etter innlegg fra Øyvind Storflor, men avslutningen gikk rett på keeper.

Få minutter senere var det hjemmelaget som var farlig frempå etter at Gustav Valsvik bommet på en klarering. Mike Jensen snappet opp ballen, men alene med keeper klarte han ikke å overliste Espen Bugge Pettersen.

For det var de tilreisende fra Drammen som fikk mest å juble for i andreomgang. Ti minutter før slutt pirket innbytter Peter Kovacs inn innlegget fra lagkamerat Florent Hanin på elegant vis, og Godset-spillerne kunne juble for 1-1.

Scoringen så ut til å vekke hjemmelaget, men til tross for flere gode muligheter mot slutten av kampen, ble det ikke flere mål på Lerkendal lørdag kveld.

Rosenborg har nå syv poeng etter tre kamper og tar tilbake tabelltoppen fra Vålerenga på bedre målforskjell.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.