*Nettavisen* Sport.

Råsterkt av Hareides lag i Champions League

VIDERE: Åge Hareides Malmö er videre i Champions League-kvalifiseringen. Foto: Conny Sillén (NTB scanpix)

Malmö nærmer seg gruppespillet.

06.08.14 22:33

MALMÖ - SPARTA PRAHA 2-0 (4-4):

Åge Hareide ledet Malmö til en sterk 2-0-seier hjemme mot tsjekkiske Sparta Praha og avansement i mesterligakvalifiseringen onsdag.

Hareides lag tapte 2-4 i Praha etter å ha ledet det første oppgjøret 2-1. I returoppgjøret sikret den svenske spissen Markus Rosenberg avansement til playoff i mesterligaen.

Åge Hareide har ansett Rosenberg som Sveriges nest beste angriper, naturligvis bak Zlatan Ibrahimovic. Onsdag beviste Rosenborg hvorfor, og hans to scoringer regnes gir klinkende mynt i Malmökassen. Avansementet regnes å være verdt minst 40 millioner kroner.

Rosenberg scoret i det 35.- og 55. minutt. Den svenske seriemesteren beholdt ledelsen kampen ut og resultatet ble 2-0. Dermed kunne Hareide juble for avansement etter 4-4 sammenlagt, noe som førte til at det svenske laget tok seg videre på bortemål.

- En herlig seier med god støtte hos publikum. Hadde man kunne skrive et sluttscenarioet før kampen så kunne man ikke har gjort det mer perfekt. Vi fikk oss en lekse i Praha, sa Hareide til Aftonbladet.

Fantastiske fans

Hareide var ekstatisk etter å ha opplevd fansens støtte i den avgjørende kvalifiseringskampen på hjemmebane.

- Aldri i min karriere har jeg opplevd en slik mobilisering i en by foran en kamp som i dag. Vi har fanatiske fans. Dette gir meg tro på mennesket igjen, sa Hareide.

Hareides inntreden i Malmö har vært en stor suksess for den tidligere norske landslagstreneren. Laget leder Allsvenskan med seks poeng på AIK og har kun tapt en kamp i serien denne sesongen.

Trekningen til den neste runden foregår på fredag. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.