RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
VIDERE: Åge Hareides Malmö er videre i Champions League-kvalifiseringen.
VIDERE: Åge Hareides Malmö er videre i Champions League-kvalifiseringen. Foto: Conny Sillén (NTB scanpix)

Råsterkt av Hareides lag i Champions League

Sist oppdatert:
Malmö nærmer seg gruppespillet.

MALMÖ - SPARTA PRAHA 2-0 (4-4):

Åge Hareide ledet Malmö til en sterk 2-0-seier hjemme mot tsjekkiske Sparta Praha og avansement i mesterligakvalifiseringen onsdag.

Hareides lag tapte 2-4 i Praha etter å ha ledet det første oppgjøret 2-1. I returoppgjøret sikret den svenske spissen Markus Rosenberg avansement til playoff i mesterligaen.

Åge Hareide har ansett Rosenberg som Sveriges nest beste angriper, naturligvis bak Zlatan Ibrahimovic. Onsdag beviste Rosenborg hvorfor, og hans to scoringer regnes gir klinkende mynt i Malmökassen. Avansementet regnes å være verdt minst 40 millioner kroner.

Rosenberg scoret i det 35.- og 55. minutt. Den svenske seriemesteren beholdt ledelsen kampen ut og resultatet ble 2-0. Dermed kunne Hareide juble for avansement etter 4-4 sammenlagt, noe som førte til at det svenske laget tok seg videre på bortemål.

- En herlig seier med god støtte hos publikum. Hadde man kunne skrive et sluttscenarioet før kampen så kunne man ikke har gjort det mer perfekt. Vi fikk oss en lekse i Praha, sa Hareide til Aftonbladet.

Fantastiske fans

Hareide var ekstatisk etter å ha opplevd fansens støtte i den avgjørende kvalifiseringskampen på hjemmebane.

- Aldri i min karriere har jeg opplevd en slik mobilisering i en by foran en kamp som i dag. Vi har fanatiske fans. Dette gir meg tro på mennesket igjen, sa Hareide.

Hareides inntreden i Malmö har vært en stor suksess for den tidligere norske landslagstreneren. Laget leder Allsvenskan med seks poeng på AIK og har kun tapt en kamp i serien denne sesongen.

Trekningen til den neste runden foregår på fredag. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere