RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Råsunda fortsatt landskampsarena

Råsunda Stadion kommer fremdeles til å være fast landskampsarena for Sveriges fotballhelter. Om noen få år skal tilskuerkapasiteten bli 50.000.

Det svenske fotballforbundet har lenge diskutert hvor det svenske landslaget skal spille sine hjemmekamper i fremtiden.

Ullevi i Göteborg og en helt ny arena ved Söderstadion eller i Kista har blitt diskutert av det svenske fotballforbundet, men etter nøye vurderinger har de nå bestemt at Råsunda fremdeles skal være arena for Sveriges A-landslag.

Råsunda Stadion skal også øke tilskuerkapasiteten til 50.000 i løpet av noen få år.

- Vi har tatt en beslutning, og blitt enige om å viderutvikle Råsunda, opplyser Lars-Åke Lagrell i det svenske fotballforbundet ifølge Sportsbladet

- En nasjonalarena i fotball må kunne ta 50.000 tilskuere, og det er klart at vi skal bygge ut den nåværende arenaen. Den har vært brukt til nasjonalarena i flere generasjoner, og er en ekte fotballarena, fortsetter han.

Enorm prislapp
Men utbyggingen av Råsunda kommer ikke til å bli billig. Ifølge Lagrell blir prislappen på omlag 2,5 milliarder kroner. Mye av årsaken til den massive utbyggingen, er at Sverige ønsker å kjempe om å arrangere de store fotballmesterskapene i fremtiden.

- Det er klart at et land som Sverige må være i stand til å søke på de store internasjonale mesterskapene. I dag kan vi det ikke. Derfor er dette med en tilskuerkapasitet på 50.000 ingen utopi. Det er dette vi trenger for å kunne være med å søke om EM og lignende, sier Lars-Åke Lagrell.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere