RBK: - Vi skal ikke sparke noen

Foto: (Scanpix)

Elendige resultater og lavere publikumsinntekter reduserer ikke ambisjonene.

31.08.11 21:32

Når styreleder Terje Svendsen setter seg ned med styret, bestående av kjente trøndere som Marit Breivik og sjef Bård Benum i programvareselskapet Powel, er listen over kostnader blant sakene som ligger øverst i bunken på styremøtet.

Til tross for et fall i publikumsinntektene, og bortfall av inntekter fra kamper i Europa, insisterer likevel Svendsen på at ambisjonene ligger fast i Rosenborg. Styrelederen vil verken senke utsiktene til overskudd for året som helhet eller ambisjonene om e-cup-spill.

- Strategien om å være blant topp 30 i Europa. Ligger den fast?

- Ambisjonen ligger fast – for oss så betyr det at målsettingen er å spille gruppespill i Europa hver sesong, sier Svendsen.

- Kommer det oppsigelser i Rosenborg?

- Nei, sier Svendsen.

Skutle ut i krise
Det er et Rosenborg i sportslig og økonomisk krise Svendsen nå skal finne en ny sjef til. Samtidig med skjebnekampen på Kypros, valgte nemlig klubbens mangeårige sjef Nils Skutle å trekke seg. RBK er videre ute av europacupene, langt nede i serien og ute av den norske cupen.

Den sportslige nedturen gir lavere publikumsinntekter og sponsorinntekter. I tillegg kan jo inntektene fra E-cupens gruppespill strykes fra inntektene for året. Her var det budsjettert med 7 millioner kroner, mens inntektene var på over 11 millioner kroner i fjor.

Det har vært en rekke anslag og spekulasjoner på hvordan den økonomiske situasjonen i Rosenborg Ballklub utvikler seg. NA24 har spekulert i et underskudd på mellom 10 og 30 millioner. Enkelte andre har gått lenger, og rundt omkring i Fotball-Norge er det noen som til og med hevdet at underskuddet vil komme opp i 40-50 millioner kroner i år.

Svendsen hevder imidlertid at Rosenborg ikke gjør noen justeringer i sitt budsjett. Det betyr at målet om et et overskudd i 2011 på to millioner kroner ligger fast.

- Har dere utarbeidet et nytt justert budsjett, og hva lyder det på?

- Vi justerer ikke budsjettet i RBK. Det er heller ikke styrebehandlet noen ny prognose, sier Svendsen.

- Kan tapet i år komme opp i 50 millioner kroner?

- Nei, hevder Svendsen.

Vil ha inn investorer
Hvis Svendsen skal ha overskudd i Rosenborg i år, må han trolig endre på klubbens forretningsmodell. På spørmål åpner også Svendsen for at trønderklubben kan få inn investorer, som kjøper spillere for klubben. Tidligere har dette vært håndtert fullt ut av klubben.

- Jobber dere med å få inn ny finansiering i Rosenborg, enten lån på Lerkendal Stadion eller ekstern investorkapital?

- Nei, men investormidler til spillerkjøp, basert på de kriterier som er satt av klubbens medlemmer, hilses selvfølgelig velkommen, sier Svendsen.

Roseborg hadde noe over 17 millioner i kontanter ved inngangen av året, men salg av spillere, sesongkort og billetter bedret likviditeten ved inngangen av året.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.