RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
ANKER: Rosenborg anker dommen mot Stefan Strandberg.
ANKER: Rosenborg anker dommen mot Stefan Strandberg. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)

RBK anker Strandberg-dommen

- Vi synes straffen er for hard, sier Erik Hoftun.

Rosenborg er ikke enig med NFF om straffen de har ilagt midtstopper Stefan Strandberg.

Stefan Strandberg fikk to kampers karantene for å ha tråkket på Aaron Samuel mens Sarpsborg-spilleren lå på bakken etter en corner. Nå har Rosenborg bestemt seg for å anke dommen.

– Det er ikke bra det Stefan gjør, men vi synes straffen er for hard. Derfor anker vi. Utover det ønsker vi ikke å ta noen dialog i media, vi har sagt det vi mener til forbundet, sier sportslig leder i Rosenborg, Erik Hoftun til TV 2.

Rosenborg håper dermed å få Strandberg klar til helgens viktige kamp i Drammen mot Strømsgodset.

NFF begrunnet den to kamps lange suspensjonen på følgende måte:

«Ved avgjørelsen er det lagt vekt på at Disiplinærutvalget finner det godtgjort at Strandberg etter en duell i feltet bevisst tråkker på (stempler) en motspiller som ligger på bakken. Utvalget legger til grunn at hendelsen ikke skjer i kamp om ballen. En slik handling er klart i strid med prinsippene for Fair Play og tilsier en streng reaksjon i henhold til gjeldende retningslinjer«, skrev Norges Fotballforbund torsdag ettermiddag.

« I formildende retning er det sett hen til at stemplingen ikke fremstår som spesielt hard eller har særlig skadepotensial. Videre vises det til at Strandberg etter det opplyste umiddelbart beklaget hendelsen overfor motspilleren ute på banen».

Dersom Strandberg må sone to kampers karantene, sliter Rosenborg med erstatter på midtstopperplassen. Per Verner Rønning er skadet, mens Mikael Dorsin fikk seg en smell på trening denne uken. I tillegg er Cristian Gamboa uaktuell. Brede Moe er utlånt til Bodø/Glimt.

I tillegg er spissen Alexander Søderlund uaktuell til kampen etter at han fikk seg en smell mot Sarpsborg 08.

(ANB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere