RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

RBK-back spiller for EM-billett

(FOTO: AFP/SCANPIX)
Det svenske landslaget følger Fredrik Stoor nøye mot Fiorentina.

LERKENDAL (Nettavisen): De minst tålmodige var nok i ferd med å avskrive Fredrik Stoor i Rosenborg, inntil han gjorde en knallkamp borte mot FC Tampere i mesterligakvaliken.

Så fulgte han opp med strålende innsats borte mot Valencia. Kamper som dette har sendt 23-åringen rett inn i på Sverige og EM-diskusjonen foran sommerens mesterskap i Østerrike og Sveits.

Stoor tar uansett aldri store ord om seg selv i sin munn.

- Det synes jeg er en bra egenskap. Han lar ikke munnen tale for seg, men ord og hode i stedet. Han er moden for sin alder. Mange fotballspillere prater og skryter, mens Fredrik gjør jobben sin ute på banen. Jeg synes det lover fantastisk for fremtiden, sier landslagsassistent Roland Andersson til Nettavisen.

- Tatt store steg
I RBK-miljøet omtales den tidligere Hammarby-backen som noe innadvendt, men også som en svært lovende høyreback.

Basert på utviklingen hans i de siste seks månedene, ser det ut til talentspeider Stig Torbjørnsen ikke bommet mye – da Sebastian Eguren og den sindige svensken byttet plass mot slutten av 2006.

- Han har tatt store steg i Rosenborg. De har gjort en strålende jobb der oppe, mener Andersson.

- Nå skal han spille Uefa-cup mot Fiorentina, og erfaringene i Champions League er selvsagt noe vi får nytte av.

Ustabil start
I torsdagens oppgjør mot italienerne, er Stoor et selvskrevent valg på høyrebacken. Det har ikke alltid vært slik.

- Det går opp og ned som fotballspiller. Vi hadde en dårlig sesong i fjor, og da er det også vanskelig å lykkes som ny spiller på laget. Dessuten er det litt forskjell på Allsvenskan og Tippeligaen, sier Stoor til Nettavisen.

- Er det vanskelig å leve opp til forventningspresset i og rundt klubben?

- Det finnes ingen annen klubb i Skandinavia som de merittene som Rosenborg har, så fansen ønsker at det fortsetter – men det gjør vi spillerne også. Det eneste jeg kan gjøre er å fortsette å spille slik jeg gjorde mot slutten av fjorårssesongen.

Avgjøres mot Brasil
Stoor har imidlertid all grunn til å se positivt på fremtiden. Ikke bare venter et vinterlig eventyr i Uefa-cupen, snart vil han også stå ansikt til ansikt med Brasil i London.

Privatlandskampen den 26. mars blir den siste testen før Sveriges EM-tropp tas ut. Trolig må han danke ut Mikael Nilsson (Panathinaikos), Nicklas Alexandersson (IFK Göteborg) eller Matias Concha (Bochum).

- Det finnes en sjanse, men hvor stor den er - det vet jeg ikke. Det må du høre med «förbundskaptenen» om, sier han ydmykt.

Ettersom Lars Lagerbäck for tiden har fri, tok vi oss friheten til heller å stille det spørsmålet til hans assistent.

- Det er det vanskelig å svare på nå. Det er hard konkurranse om høyrebacken vår. Men han har helt klart gitt et godt inntrykk, Fredrik. Vi kommer til å holde et våkent øye med ham fremover, sier Andersson.

Svensk tro på RBK
Han skal blant annet sørge for å få RBK-Fiorentina tilsendt på DVD, dersom han ikke får sett den på TV selv. Men hva tror han egentlig om trøndernes sjanser?

- Jeg tror sjansene til avansement er store. Ettersom de individuelle ferdighetene er litt dårligere hos nordiske spillere, er det vel så viktig å prioritere kollektivet gjennom organisering og spillemåte. Rosenborg har et bra kollektiv som vil gjøre ting vanskelig for Fiorentina. Så jeg tror sjansene er veldig gode, selv om en alltid havner i et lite dilemma når slike kamper spilles utenfor sesongen.

Stoor går selvsagt også til kamp med troen på at «det umulige er mulig».

- Fiorentina holder nok samme klasse som lagene vi møtte i Champions League i høst. Det blir selvsagt tøft, men har troen på at vi kan klare det. I hvert fall hjemme - der skal vi vinne.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere