*Nettavisen* Sport.

RBK-backen savner flere muligheter i favorittposisjonen: - Det har vært vanskelig

Rosenborgs Jørgen Skjelvik (th) og Bentley i eliteseriekampen mellom RBK og Odd på Lerkendal stadion. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)

Jørgen Skjelvik sliter med å få spilletid i sin beste posisjon. Det har en Rosenborg-legende skylden for.

13.07.15 10:52

RBK - ODD 3-0:

LERKENDAL (Nettavisen): Jørgen Skjelvik har siden overgangen til Rosenborg i juli 2013 slitt med å få spille på sin favorittposisjon, venstrebacken.

Klikk på bildet for å forstørre.

Mikael Dorsin har gjort det vanskelig for Jørgen Skjelvik å slippe til som venstreback. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Mye av grunnen til det er Mikael Dorsin.

- Det har vært vanskelig. Han har vært her i mange år og prestert på et så høyt nivå over lengre tid. Han er en viktig kapteinstype og farsfigur i garderoben og har den statusen han har. Da er det klart det er vanskelig å utkonkurrere han, sier Skjelvik til Nettavisen.

Dorsin signerte for Rosenborg helt tilbake i 2004 og har i løpet av to perioder i klubben opparbeidet seg heltestatus i Trondheim. Denne sesongen har Dorsin startet 15 kamper av 16 rundene som er spilt. Mot Odd søndag var svensken benka og Skjelvik fikk muligheten.

- Det var godt å få en kamp og det var uvant å spille back igjen. Jeg merker det er mer løping og det er tyngre enn å spille stopper. Men det var en perfekt match å prøve seg på backen igjen, forklarte Skjelvik etter seieren mot Odd på søndag.

Ble bare hvilt
Selv om Skjelvik var solid må han nok belage seg på å spille andrefiolin en stund til. Hovedtrener Kåre Ingebrigtsen forklarte etter kampen at Dorsin bare ble hvilt og at Skjelvik ikke spilte fremfor svensken basert på prestasjoner.

- Micke (Mikael Dorsin, red.anm) har spilt nesten alt. Det her var sjansen jeg hadde for å få hvilt han i og med at Stefan (Strandberg, red.anm) reiser. Det var den eneste årsaken, forklarte «Brutter´n» til Nettavisen etter kampen søndag.

Svensken har langt over 200 Tippeliga-kamper for trønderne i tillegg til cup- og europacupspill. Og selv om Skjelvik har blitt lovet at haner Rosenborgs fremtidige venstreback av Rosenborg-ledelsen så er ikke det sannsynlig i nærmeste fremtid.

- Nå får vi se hvor lenge han holder på. Han har vært bra i år og vært førstevalget foran meg så får vi se hva det blir til fremover, forklarer Skjelvik som ikke har noe tro på at den endringen kommer i nærmeste fremtid.

- Sånn som han har prestert i år så kan han fortsette så lenge han gidder, sier han.

Klikk på bildet for å forstørre.

Rosenborgs Jørgen Skjelvik. Foto: Rune Stoltz Bertinussen (NTB scanpix)

Poteten Skjelvik
Selv om det bare har blitt en Tippeliga-kamp på venstrebacken for Skjelvik betyr ikke det at ser mørkt ut med tanke på spilletid. Han har nemlig bekledd både midtstopper, venstreback og venstrekant i sin Rosenborg-karriere. Med ulike skader og et overgangsvindu som er oppe betyr det en del spilletid for poteten.

Han har figurert i 12 av 16 serierunder for trønderne hittil i årets sesong. Det vil si at det bare er fire kamper han ikke har vært involvert i. Det er utenom hans fire kamper fra start i cupen og to kvalifiseringskamper til Europa League.

- Men det er venstreback du er?

- Jeg synes i hvert fall det selv. Det er og det folk rundt meg mener, så det er forhåpentligvis der jeg skal spille fremover, sier Skjelvik som i det siste har figurert som andre steder på banen før han var tilbake på backplass mot Odd.

Den overgangen har Skjelvik nå blitt vant med.

- Det er ikke så vanskelig egentlig. Man tenker ganske likt i hele backrekka. Man har litt andre ting å forholde seg til fordi man må ha mer kontroll på en spiller. Det er ikke så stor forskjell, det eneste er at man må løpe mer, forklarer han.

Mange kamper
Selv om kampen om venstrebackplassen foreløpig er tapt for Dorsin er ikke alt håp ute for Skjelvik. Rosenborgs kommende kampprogram er tøft og det gir mange muligheter for spilletid. Trønderne er fortsatt med i Europa League og NM. Det gir en ukeskalender bestående av som regel to kamper.

- Det ser jeg positivt på. Vi har mange kamper og må rullere på troppen skal vi være med i cup, europacup og serien helt ut. Det blir mye kamper fremover og man må bare være klar for å prestere når man får muligheten, sier han. Muligheten kom da Rosenborg beseiret Odd søndag.

- Var det en god søknad for spilletid på venstrebacken?

- Helt på det jevne, det er ikke noe ekstremt bra. Jeg har kontroll på backen min og slipper ikke til noen innlegg foruten et par i første omgang. Så jeg er stort sett fornøyd. Det er det defensive som er det viktigste. Så har jeg noen innlegg jeg må treffe bedre på, sier Skjelvik.

Mye lærdom
Håpet om spill i Europa lever i beste velgående for Rosenborg. I andre kvalifiseringsrunde venter islandske KR Reykjavik på Island før returoppgjøret spilles en uke senere på Lerkendal. Deretter starter Tippeligaen opp igjen etter en kort pause når trønderne drar til Vestfold for å møte Sandefjord.

Om Jørgen Skjelvik er å finne på venstrebackplassen i noen av de oppgjørene gjenstår å se, men hovedpersonen vet å finne lærdom uansett.

- Jeg har lært mye av Micke og jeg lærer fortsatt. Han har mange års erfaring fra den rollen der og han vet hvordan et vinnerlag er. Så hans erfaring nyter vi godt av, sier han.

- Og dere er et vinnerlag?

- Vi ser veldig sterke ut og det er bare å holde det gående ut høsten så blir dette bra, avslutter Skjelvik.

Tabelltopp
At det ser bra ut har venstrebacken helt rett i. Rosenborg topper tabellen med 36 poeng på 16 runder. Man må bruke hele hånda skal man telle antall poeng ned til neste lag, Stabæk som har 31 poeng.

I tillegg har trønderne mer å glede seg til. I august står Mjøndalen på motsatt banehalvdel på Lerkendal når det er duket for kvartfinale i cupen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag