RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

RBK bør håpe disse lagene ryker

Foto: Pontus Lundahl (Scanpix)
Trønderne kan få en enklere vei inn i Champions League.

Markus Henriksen sendte Rosenborg til himmels da han sørget for at Rosenborg vant 1-0 på bortebane mot AIK i den tredje kvalifiseringsrunden til Champions League.

Fortsatt gjenstår hjemmekampen, men de fleste regner med at trønderne er for gode på hjemmebane til at AIK kan true avansementet.

Skulle Rosenborg gjøre jobben på Lerkendal venter fjerde kvalifiseringsrunde. Vinner de der er de inne i Champions League, taper de venter gruppespillet i Europa League.

Ikke seedet
I utgangspunktet er ikke Rosenborg seedet i den siste kvalifiseringsrunden og risikerer derfor å møte tøffe motstandere som Basel, Anderlecht, FC København, Hapoel Tel-Aviv og Sparta Praha.

Disse er alle seriemestere fra sine respektive ligaer, og er rangert høyere enn Rosenborg basert på resultatene i Europa de siste fem årene.

På en måte sørger dette for at RBK får en enkelere vei inn i turneringen, fordi de slipper å møte lag fra de aller største ligaene. De kunne endt opp med Tottenham, Werder Bremen, Sampdoria, Sevilla eller Auxerre. I så måte er det greiere å møte en av de fem respektive seriemestrene.

Men Rosenborg kan likevel ende opp som seedet. De er nemlig det neste laget på seedingen av lagene som er i aksjon i den tredje kvalifiseringsrunden. Det gjør at håpet om en «lettere» motstander lever.

For dersom én av de fem seriemestrene skulle ryke ut i neste uke, vil Rosenborg rykke opp som et av de seedete lagene, skulle de slå ut AIK.

Anderlecht og Basel videre
Derfor er det interessant å se hvordan disse lagene ligger an etter første kamp er ferdigspilt:

TNS (Wales) - Anderlecht (Belgia) 1-3

Sparta Praha (Tsjekkia) - Lech Poznan (Polen) 1-0

Debrecen (Ungarn) - Basel (Sveits) 0-2

Aktobe (Kasakhstan) - Hapoel Tel-Aviv (Israel) 1-0

BATE Borisov (Hviterussland) - FC København (Danmark) 0-0

Som man kan se er det Sparta Praha, Anderlecht og Basel som har de beste utgangspunktene før returoppgjørene. De to sistnevnte er nærmest sikre på avansement med strålende resultater på bortebane.

Størst håp er det nok knyttet til Hapoel Tel-Aviv og FC København. Skulle ett av disse lagene ryke, så vil det være nok til å sørge for at Rosenborg blir seedet.

Det betyr at Rosenborg slipper de fire andre lagene som blir seedet, men det er ikke dermed sagt at trønderne tar seg til Champions League. Likevel må det sies at det vil være en klar fordel om trønderne slipper de lagene som er seedet øverst.

Anderlecht og Hapoel Tel-Aviv spiller sine returoppgjør tirsdag 3.august, mens de øvrige lagene spiller dagen etter.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere