RBK-drama: Her har han ødelagt gullfesten

FESTBREMS: Her jubler Trond Olsen (nr.2 fra venstre) etter å ha sendt Bodø/Glimt opp i ledelsen på Lerkendal.

FESTBREMS: Her jubler Trond Olsen (nr.2 fra venstre) etter å ha sendt Bodø/Glimt opp i ledelsen på Lerkendal. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)

Rosenborg-supporterne var klare for feiring. Så dukket en gammel kjenning opp ...

18.10.15 20:09

ROSENBORG - BODØ/GLIMT 1-1:

Det endte 1-1 mellom RBK og Glimt søndag kveld, og dermed kunne ikke trønderne slippe jubelen løs for sitt 23. seriemesterskap.

Det til tross for at Rosenborg i praksis er seriemestere. Uavgjortkampen mot Bodø/Glimt sørger for at trønderne er ni poeng foran Stabæk før de tre siste rundene, men målforskjellen gjør det kun teoretisk mulig å hente igjen Rosenborg.

Men siden det fortsatt er teoretiske muligheter, ble det ingen gullutdeling foran hjemmefansen på Lerkendal søndag. Snakk om å spolere festen ...

- Lei meg

Nå må RBK-supporterne og spillerne vente til bortekampen mot Godset om uke før de kan sprette champagnen.

- Jeg er lei meg på fansens vegne. Vi har gode muligheter til å ta gull på hjemmebane, men klarte det ikke. Det er heldigvis tre kamper igjen, men jeg er skuffet over at vi ikke avgjorde det i dag, sier RBK-kaptein Mike Jensen til C More etter kampen.

Glimt-kaptein Thomas Jacobsen var småskuffet etter ett poeng på Lerkendal.

- Det er et ok resultat, men vi er skuffa over at vi ikke tar med oss hele potten. De presset oss mot slutten, men det er litt bittert, sier Jacobsen til C More.

LES: Detaljert kampreferat

MÅ VENTE: Rosenborgs trener Kåre Ingebrigtsen kunne ikke juble for seriegull søndag. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)


Og hvem andre enn tidligere Rosenborg-spiller Trond Olsen ødela for trønderne. Han scoret karrierens sjette mål mot RBK.

- Jeg burde scoret tre i dag, så egentlig er jeg skuffet. Gutta gjorde en god jobb og spilte meg opp, og jeg burde scoret tre mål. Jeg er egentlig mest forbanna over det, sier Olsen.

- Dere klarte å være festbremser?

- Joda, men det er skuffende at vi ikke vant i dag, sier Glimt-profilen.

Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen må nå utsette gullfesten med minst en uke. Bruttern tar selvkritikk etter 1-1-kampen.

- Vi er ikke bra nok selv. Vi så rett og slett preget ut i dag, og var ikke på vårt beste. Da var det vanskelig, sier han til C More.

- På hvilken måte var dere preget?

- Nå har alle snakket om gullfest, og det handlet om å få avgjort det i dag. Men Glimt gjorde det vanskelig for oss, og da gikk det ikke sånn som vi ønsket, sier Ingebrigtsen.

Ville ikke feire

På spørsmål fra C More om RBK ikke kan feire siden de i praksis er mestere, rister Ingebrigtsen på hodet.

- Nei, vi feirer ikke etter det her. Skal vi feire i Trondheim, skal vi feire på skikkelig vis utpå her. Og så er vi brukbare på bankett, sier RBK-sjefen.

Rosenborg slet lenge mot et arbeidsomt Glimt-lag. I en sjansefattig første omgang kunne det like gjerne vært gjestene fra Bodø som ledet på Lerkendal, og Rosenborg klarte ikke å sette noe trykk på gultrøyene.

Ole Selnæs har vært kanskje Rosenborgs aller beste spiller denne sesongen. Fem minutter ut i andre omgang gikk midtbanespilleren i bakken da han felte Alexander Sørloth på vei gjennom. Selnæs fikk både gult kort og måtte forlate banen med skade etter den situasjonen. Det er foreløpig usikkert hvor alvorlig skaden er.

Olsen-show

Verre ble det noen minutter senere. Først skulle trolig Fitim Azemi hatt straffespark da han ble brukt som seil av trønderne i egen boks, før ballen spratt ned til Trond Olsen. Den tidligere Rosenborg-spilleren hadde få problemer med å banke inn 1-0 for bortelaget.

FESTBREMS: Her jubler Trond Olsen og Bodø/Glimt etter å ha sendt Bodø/Glimt opp i ledelsen på Lerkendal. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)

Men det kunne og burde vært mer Olsen-jubel på Lerkendal:

Fem minutter senere var han nemlig farlig frempå igjen, men skuddet fra skrått hold ble reddet fint av André Hansen i RBK-buret. Et kvarter før slutt kom han igjen alene med Hansen, men igjen reddet landslagskeeperen.

LES: Rekdal advarer etter drømmetrekning

Og der Olsen og Glimt sløste, var Tippeligaens toppscorer giftig. Alexander Søderlund tok godt vare på Mike Jensens innlegg og utlignet i det 78. minutt. Dermed våknet Lerkendal til live og håpet om gullfest ble igjen tent.

Flere scoringer ble det ikke på Lerkendal søndag.

Rosenborg skal torsdag ut i bortekamp mot Lazio i Europaligaen. Så venter Godset i Drammen 25. oktober, og først der kan Rosenborg offisielt vinne seriegullet.

Bodø/Glimt møter Lillestrøm på Aspmyra samme dag.

P.S: Her kan du lese alt om søndagens fotballkamper.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag