Gå til sidens hovedinnhold

RBK-fansen ikke bekymret

Til tross for 1-1 mot Stabæk, er ikke RBK-fansen i tvil: - Vi tar gull i år også! Hva tror du?

- Absolutt. Vi tar gull. Det føler jeg meg sikker på, sier lederen for supportergruppen Kjernen, Christian Brøndbo, til TV 2 Nettavisen.

- Feil sammenlikning
Rosenborg har hanglet litt denne sesongen, og etter tre gode kamper ble det en ny nedtur mot Stabæk. Men 2. plass - to poeng bak og med én kamp mer spilt enn Tromsø - bekymrer ikke.

- Det er ikke første året vi har vært litt opp og ned i starten. Problemet er at vi blir sammenliknet med sesongen i fjor hvor vi nesten ikke avga poeng i det hele tatt på våren. Men det var mer unntaket enn regelen. For to år siden lå vi for eksempel ti poeng bak Lyn ved ferien, sier han.

- Jeg kan egentlig ikke se noe som tyder på at gullet skal glippe i år. For det første tar alle poeng fra alle. For det andre tror jeg ikke årets seriemester trenger så mye mer enn 50 poeng. RBK har heller aldri vært et vårlag, men mye mer et typisk høstlag. Vi har reddet noen seriegull de siste 12 årene på enorm rutine, og er det laget som er stabilt best. Det tror jeg vi får se i år også, fortsetter han.

HTML EMBED
Tar RBK gull også i år?
Ja! Det har jeg aldri tvilt på
Ja! Men jeg tvilte før sesongen
Nei! Trodde det, men ikke nå lenger
Nei! Har aldri trodd på det

Se resultat

- Ingenting som bekymrer?

- Det må være at spillerne har sluppet seg ned på det nivået de hadde mot Stabæk såpass ofte som de har gjort det, sier han.

- Urettferdig
RBK-trener Ola By Rise har fått gjennomgå i mediene i år. Urettferdig, mener Brøndbo.

- Da vi lå ti poeng bak Lyn var det få som sa noe. Ingen turte å sette spørsmålstegn ved Nils Arne med de merittene han hadde. Han var for merittert. Da er det desto enklere å ta Ola By som ikke har vært A-trener før. Men han har vært i klubben i to tredjedeler av livet, er flasket opp i klubbens helhetlige filosofi og har sikkert plukket opp noe fra Nils Arne, Åge Hareide og Trond Sollied - vi tror på Ola By, sier Kjernens leder.

Men:

- Vi som følger RBK tett er fullt klar over at det året vi ikke tar gull, kommer nærmere og nærmere. Jeg tror ikke det skjer i år, men vi tar ikke gull til evig tid.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot