RBK-Helland: - Det var «knockout-seier» til oss

VANT TRIBUNEKAMPEN: Pål Andrè Helland og Rosenborg måtte se seg slått av Molde på banen. Tribunekampen var det derimot gjestene fra Trondheim som vant, skal vi tro RBK-gjengen.

VANT TRIBUNEKAMPEN: Pål Andrè Helland og Rosenborg måtte se seg slått av Molde på banen. Tribunekampen var det derimot gjestene fra Trondheim som vant, skal vi tro RBK-gjengen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)

Rosenborg-stjernen skryter av egne supportere etter tapet mot Molde.

MOLDE - ROSENBORG 1-0:

MOLDE (Nettavisen): Molde kunne juble til slutt etter at Ola Kamara avgjorde kampen mot Rosenborg.

Men RBK-treneren var mest opptatt av hvem som skrek høyest da han møtte pressen etter kampslutt.

- Det er klasseforskjell på tribunen. Den lille Rosenborg-gjengen som var her lager mer leven enn hele Molde. Kjernen holder en annen klasse enn den lille tornebusken, påstår Kåre Ingebrigtsen til Nettavisen.

Pål André Helland støtter 49-åringen i hans påstander.

- Molde spilte bedre enn oss på banen, men stillingen på tribunen er en helt annen. Det var knockout-seier. Jeg tror ikke jeg hørte en eneste Molde-supporter før kampen ble blåst av, utdyper den målfarlige vingen overfor Nettavisen.

- Litt ruskete
Etter at bortesupporterne hadde røyklagt halve Aker Stadion var det Molde som skapte de største sjansene innledningsvis. Men scoringene uteble. Rosenborg spilte seg inn i kampen, uten at de helt store sjansene var å spore.

Dermed kunne Svein Oddvar Moen blåse lagene til pause på stillingen 0-0.

- Vi åpner bra, men så blir det litt ruskete etter hvert. De får komme inn i kampen, uten at de skaper så voldsomt mye, sier Erling Moe til Nettavisen.

Kåre Ingebrigtsen byttet inn Pål André Helland i pausen i håp om at trønderne skulle skape mer, men det var Molde som var kvikkest etter hvilen.

Kamara-mål
Og etter 56 minutter løsnet det for romsdalingene.

Etzaz Hussain la ballen inn i feltet. Der fikk Mohamed Elyounoussi headet ballen tilbake til Ola Kamara som kjempet ballen inn i mål, før han smalt inn i Rosenborg-keeperen.

- Jeg så ballen. Jeg forsto at jeg kom først på den, og da måtte jeg bare la være å tenke på konsekvenser, sier en lettet 25-åring til Nettavisen etter kampslutt.

- Det var vanvittig deilig og fortjent. Vi spiller en god kamp, og scorer det nødvendige målet, fortsetter han.

TUNGEN PÅ VEKTSKÅLA: Ola Kamara avgjorde storkampen mot Rosenborg da han kriget inn kampens eneste mål etter timen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)


Straffesituasjon
Etter 64 minutter ropte Matthías Vilhjálmsson på straffe da han tilsynelatende ble revet ned av Per Egil Flo inne i vertenes femmeter.

Dommer Moen vinket spillet videre.

- Han tar rundt skulderen på meg, og jeg mister balansen. Jeg tror den hadde gått i mål hvis ikke. Det hadde nok blitt frispark hvis det var utenfor sekstenmeteren, så jeg syns det er straffe, sier islendingen til Nettavisen.

Kåre Ingebrigtsen bærer imidlertid ikke nag til Moen.

- Jeg var sikker på at det var straffe der og da, men dommeren må ta en avgjørelse, og det må jeg bare leve med, forteller 49-åringen.

Resten av kampen endte med svake avslutninger fra begge lag, og Molde vant dermed 1-0.

«Brutter´n» misfornøyd
Etter tapet var ikke RBK-treneren særlig begeistret for trøndernes kamp.

Jeg synes ikke vi er opp mot vårt beste. Vi er veldig upresis. Det skal også sies at vi møter et godt lag. De skaper flere sjanser enn oss og vinner vel egentlig fortjent til slutt, innrømmer han.

Islendingen som var involvert i straffesituasjonen, mener laget nå må se fremover mot de viktige kampene som venter.

Det er vanskelig å finne noen lyspunkter akkurat nå, men vi har noen viktige kamper fremover. Allerede på onsdag er det semifinale i cupen, så vi må spille bedre da, avslutter Vilhjámsson.

Kamara avgjorde toppkampen
Det var en rolig start på storkampen på Aker Stadion. Første omgang var en stilliungkrig med svært få sjanser. Det åpnet seg mot slutten av omgangen, men målene uteble for begge lag.

Etter hvilen fikk Molde orden på angrepsspillet, og drøyt ti minutter etter hvilen lå ballen bak Hansen i RBK-buret. Kamara fikk kjempet ballen forbi keeperen etter en nydelig heading av «Moi».

På tampen bølget det frem og tilbake. Trønderne presset, mens hjemmelaget kontret gang på gang. Ingen av lagene fikk uttelling etter Kamara-målet, og dermed tok det blåhvite alle tre poengene.

Rosenborg møter Stabæk i semifinale i cupen på onsdag, mens Molde gjester Marienlyst samme kveld.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.