RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

RBK-heltens ukjente Grand Prix-fortid

Foto: Knut Falch (Scanpix)
Sist oppdatert:
Drar du kjensel på gutten til venstre? Se og hør ham synge «Damer er no dritt»!

«Jeg satt på do og dret, men så kom en jente inn. Hun hette Linn, så gikk det meg i spinn, for jeg var blind.»

Slik starter «Damer er no dritt». Sangen var med i den norske finalen i Melodi Grand Prix junior i 2004. Låtskrivere og artister var tre unge karer i trondheimsbandet «Sheep Boys». Nærmere bestemt Bendik Larsen, Robin Aasegg Arya – og Markus Henriksen.

Se og hør sangen her (ekstern lenke)!

Sistnevnte er kanskje det største stjerneskuddet i Tippeligaen i 2010. 17 år gammel har Henriksen spilt seg til en fast plass i Rosenborgs startoppstilling.

- En del mobbing
- Jeg husker jeg var ekstremt nervøs før vi skulle synge i Grand Prix. Mye mer nervøs enn før jeg skulle debutere på Lerkendal.

- Og så husker jeg vi var veldig skuffet etterpå, over at vi ikke kom videre. Men det var en veldig dårlig sang, sier Henriksen til Nettavisen seks år etter sangstjernedebuten.

- Står du fortsatt for innholdet i teksten?

- Hehe, det gjorde jeg vel egentlig ikke den gangen heller. Jeg hadde i hvert fall kjæreste da også, men vi var litt tøffe i trynet.

- Blir du ofte mint på at du var med?

- Jeg blir litt «trimmet» av guttene, ja. Det er en del mobbing, bekrefter Henriksen – som blant annet har fått gjennomgå i bloggen til Steffen Iversen og Vadim Demidov.

Utrolig sesong
Til tross for en fortid som lovende rapartist, er det liten tvil om at unge Henriksen har funnet sitt element på fotballbanen.

Hva som har skjedd denne sesongen, har han problemer med å ta innover seg.

- Målet for sesongen var å få starte én kamp i Tippeligaen. Men det er veldig artig at jeg har fått spille så mye. Det er egentlig litt utrolig, sier Henriksen – som har vært jevnt bra, og som stakk av med de virkelig store overskriftene etter å ha scoret to mål i bortekampen mot Odd Grenland.

Sannsynligvis spiller han også fra start når Rosenborg får besøk av Stabæk på Lerkendal onsdag kveld.

- Det ser sånn ut. Vi satser på å skape litt mer enn det vi har gjort de siste kampene. Vi har vært steinbra defensivt, men offensivt er det litt å gå på, sier Henriksen.

Tirsdag ble spissen Rade Prica friskmeldt, og dermed er RBK vesentlig styrket i angrep. Det ser også ut til at Vadim Demidov blir klar til å danne stopperpar med Alejandro Lago, slik at savnet av Kris Stadsgaard blir minimalt.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere