RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

RBK ikke til eksklusiv klubb

Sist oppdatert:
Rosenborg blir likevel ikke medlem i G14 - den eksklusive klubben for Europas største fotballklubber.

G14 ble dannet i år 2000, og besto først av de 14 største og rikeste fotballklubbene i Europa. Et par år etter ble så ytterligere fire klubber invitert til den eksklusive klubben.

Klubben ble etablert for å ivareta interessene til Europas mektigste fotballklubber.

Skrinla planer
For et par uker siden ble det så kjent at G14 ville utvide til totalt 40 lag, og blant de inviterte - Rosenborg. Onsdag ble det imidlertid klart at Rosenborg foreløpig må se langt etter den eksklusive plassen.

Ifølge The Guardian skal G14 ha skrinlagt planene om en ytterligere utvidelse etter press fra det europeiske fotballforbundet (Uefa).

- Planene er foreløpig utsatt for at flere klubber skal få muligheten til å melde sin interesse, sa G14-leder Thomas Kurth tirsdag.

The Guardian sitter imidlertid på informasjon om at G14 inngikk en avtale med Uefa-president Michel Platini, og at det var det som satte en stopper for utvidelsen.

Platini skal ha trukket forslaget som ville innebære at cupvinnere i ulike land skulle få en plass i Mesterligaen. I stedet vil det bli opp til det enkelte fotballforbund å fordele Europacup-plassene sine.

G14 på sin side vil oppløses, og i stedet fremstå som en ny, uavhengig organisasjon. De skal også ha gitt lovnader om at de vil jobbe tettere med Uefa.

- En ting mindre å tenke på
- Jeg har ikke særlig med tanker om dette. Vi hadde ikke tatt stilling til om vi ville være med eller ikke. Det var ok å bli invitert, men samtidig så har Rosenborg som klubb vært involvert i en god del komiteer og grupperinger i Uefa, og vi vet ikke så mye om hvilken innflytelse vi ville fått i G14. Derfor er dette helt greit. Det er én ting mindre å ta stilling til, sier RBK-direktør Nils Skutle til Nettavisen.

Dagen etter den fantastiske 2-0-seieren mot Valencia var det uansett ikke G14 som stjal tankene i Valencia.

- Jeg la meg med et smil. Jeg sto opp med et smil. Og nå sitter vi her i sola med en fantastisk følelse, sier Skutle fornøyd.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere