*Nettavisen* Sport.

RBK-jubel for stengt Gardermoen

Foto: Bendiksby, Terje (Scanpix)

Mens det ble en ti timer lang busstur på FFK i natt.

08.02.09 12:01

Is på rullebanene på Gardermoen har sørget for at flyplassen har måttet stenge og stoppe alle trafikk lørdag kveld. For tippeligalagene på vei hjem fra La Manga var det særdeles ubeleilig.

For når en flyplass stenger, må fly i lufta fortsatt lande og dermed måtte charterflyet som fraktet Rosenborg, Fredrikstad, Lyn og regjerende seriemester Stabæk finne seg et annet sted å lande.

Neste stopp: Trondheim
For alle som har vært utfor samme problematikk tidligere er det få ting som er så irriterende som å få hjemreisen sin utsatt. Og da cockpiten ga beskjeden om at Gardermoen var stengt, gikk det et felles sukk gjennom flyet, som også hadde kvinnenes U-23-landslag om bord.

Men da neste beskjed kom, var det i alle fall ett lag som jublet hemningsløst.

- Ettersom Gardermoen er stengt må vi altså lande i .. Trondheim, sa kapteinen.

Dermed brøt RBK-spillerne ut i et rungende og tilfreds jubelrop. Sannsynligvis til stor irritasjon for de andre lagene.

Rosenborg-spillerne kan dermed finne sine egne senger i kveld, mens de andre lagene må vente på avklaring.

- Småbitter gjeng
- Det var et skikkelig jubelrop da vi fikk den beskjeden ja, sier Per Ciljan Skjelbred til Nettavisen.

- For å si det slik, det var en småbitter gjeng med Oslo-folk som var med på flyet, ler Skjelbred og legger ikke skjul på at det blir godt å komme hjem etter å ha vært mye på reisefot den siste tiden.

- Det blir deilig å komme hjem til sin egen seng. Dessuten er det godt å vise at Trondheim er hovedstaden og så slipper vi samtidig de slitsomme mellomlandingene, humrer Skjelbred videre, på vei hjem til sin egen seng.

Avlyser trening
Dagen derpå, etter at Skjelbred og resten av RBK trolig har fått en god natts søvn, er ikke stemningen like god i Fredrikstad. Omdirigeringen til Trondheim resulterte nemlig i at natten måtte tilbringes på buss på vei hjem til Plankebyen.

- Det ble slitsomt dette. Humøret var jo ikke på topp da vi fikk beskjed om at vi skulle lande på Værnes. Rosenborgspillerne jublet, men vi og troppene fra Stabæk og Lyn kunne tenkt oss en annen avslutning på turen. SAS ville ikke tilby overnatting, men bød på tre busser istedet. Dermed var det bare å sette seg til rette i bussen og kjøre gjennom et norsk vinterlandskap i ti timer, forteller Terje Jensen til FFKs hjemmeside.

Klubben har valgt å avlyse mandagens trening, slik at spillerne skal få hentet seg inn igjen etter den strabasiøse ferden.

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag